Koodarin fontit

Digg.comissa on linkitetty listaukseen hyvistä koodaus-fonteista; Good List of ”Programming Fonts”. Listaus fonteista ei ole juurikaan niin kiinnostava kuin Digg.comin jutussa olevat kommentit erilaisista fonteista mitä kirjoittajat itse käyttävät. Hieman makuasiahan se on, mitä fonttia haluaa käyttää ja itse en tosiasiassa edes ole kiinnittänyt huomiota mitä fonttia Eclipse/Quanta/Kate Linuxissa käyttävät. Ilmeisesti kohtalaisen toimivaa fonttia.

Jutussa tuli pariin kertaan esille Microsoft Vistan Consolas -fontti, jota kehutaan myös Techtool Blogissa, josta voi myös ladata paketin, joka sisältää Vistassa mukana tulevia fontteja (kuten Consolas ja Calibri). Myös OS X:stä löytyvää Monaco -fonttia kehuttiin, mutta sen saatavuudesta Linuxille/Windowsille tai vastaavasta fontista ei ole tietoa.

Pienen tarkistuksen, testauksen ja asentamisen jälkeen Quantassa vakiona olleen Monospacen, Vistan Consolaksen ja Courier New:n erot koodin luettavuuteen Quantassa 9pt koossa olivat aika pieniä. Consolas verrattuna Monospaceen oli hieman pienempää, mutta pidän Monospacesta kyllä enemmän.

Kokeilin myös ProFont -nimistä fonttia, mutta enpä oikein osaa sanoa. Kaikkien kokeilujen jälkeen Monospace vaikutti edelleen parhaimmalta.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *