Kännykkä-TV vastatuulessa

Digitoday uutisoi opetusministeriön lausunnosta koskien kännykkä-tv:n lähetysoikeuksia. ”Opetusministeriö on päättänyt täydentää tammikuista lausuntoaan dvb-h-verkon lähetysten tekijänoikeusasioista. Liikenne- ja viestintäministeriölle toimitetun uuden lausunnon mukaan samanaikainen ja muuttamaton lähetys on sopimusasia, johon lainsäädännöllä ei pidä puuttua.”

”Tekijänoikeuslain soveltamisen kannalta alkuperäisen lähettäjäyrityksen toimesta tapahtuva samanaikainen sisällön lähettäminen toisessa lähetysjärjestelmässä on kuitenkin tosiasiassa erillinen lähetys.”

Eli tuo lausunto tarkoittanee käytännössä lisämaksua TV-lähetysten lähettämiseen DVB-H verkkoon. Hieman tuntuu, että kaikki uusi tekniikka jää lainsäädännöllisiin seikkoihin jumiin tai tekijänoikeusjärjestöjen hampaisiin ja lupaavatkin palvelut ammutaan alas ennen lähtölaukausta. Radiolähetysten kanssahan on ollut samoja ongelmia. Nettiradion kuulijakunta on tietenkin kaikki suomalaiset ja annas olla jos asiakas kuulee liikkeessä radiolähetystä. Toki artisteille pitää maksaa tehdystä työstä ja tekijänoikeuksista, mutta ahneudellakin voisi olla jotain rajaa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *