Wired: The Shadow Internet

Wired -lehden artikkeli ”The Shadow Internet” käsittelee datan leviämisestä p2p verkkoihin ja antaa pienen katsauksen miten uusin elokuva tai vielä julkaisematon musiikkilevy päätyy vertaisverkkoihin. Neljän sivun mittaisessa jutussa luodaan katsaus tapoihin, joilla ”piraattiryhmät” saavat ja levittävät julkaisuja.

Lyhyesti sanottuna tuoreimmat julkaisut leviävät mediayhtiöiden sisäpiiriläisiltä, elokuvateattereista, levyjen prässäys -tehtaista ja liikkeistä ensin ”piraattiryhmälle” ja eteenpäin top-sivustoille ja alaspäin jakeluverkostoa päätyen lopulta p2p-verkkoihin kaikkien saataville.

Piratismista ja datan leviämisestä p2p-verkkoihin kertoo myös Internetin kautta levitettävä The Scene -sarja. Jun Groupin tekemä sarja kertoo New Yorkilaisesta opiskelijasta, joka on myös johtava elokuvapiraatti. Ilmaista sarjaa levitetään perinteisen verkkolatauksen ohella myös BitTorrenttina.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *