Vista, ominaisuudet ja käyttäjä

Computer World kirjoittaa Windows Vistasta painottuen Vistan ominaisuuksiin, jotka lähinnä ärsyttävät käyttäjää. ”Visual Tour: 20 Things You Won’t Like About Windows Vista” -artikkeli käsittelee selkeästi Microsoftin pieniä ongelmia Vistan toteutuksessa. Vaikka arvotelussa käsitelläänkin Vistan Beta 2 -versiota, ovat ominaisuudet luultavasti samat myös lopullisessa versiossa.

Jutun perusteella saa kuvan, että Microsoft on yrittänyt kehittää hyvää ja parempaa käyttöjärjestelmää, mutta jossain vaiheessa kaikki turvaominaisuudet ja ”tiedämme mitä käyttäjä haluaa” -ajatukset ovat vallanneet liikaa alaa käytettävyydeltä ja käyttäjäystävällisyydeltä. Microsoft on ennenkin kopioinut ominaisuuksia muista käyttöjärjestelmistä ja hieman muokannut omaa toteutustaan aiheesta. Useimmiten huonompaan suuntaan.

Loppuyhteenvetona Vistasta artikkelin kirjoittaja Scott Finnie toteaa:
”After more than 15 years reviewing Windows operating systems, I didn’t just suddenly begin hating Microsoft or Windows. (Although I have to admit, OS X is looking better and better of late.) Windows Vista has plenty of good aspects to recommend it.”

Lisää Windows Vistasta ja Vistan ominaisuuksista voi lukea Toms Hardwaren 500 Hour Test of Tomorrow’s Windows ”Vista” -artikkelista.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *