Hotlinkitys

Internetissä on tarjolla useita eri sivustoja, joille voi ladata haluamansa kuvan ja linkittää kuvaa esimerkiksi foorumeille. Kaikki eivät kuitenkaan tätä tajua ja linkittävätkin suoraan haluamaansa kuvaan, joka sijaitsee jollain palvelimella. Tälläisessä hotlinkityksessä on pieni ongelma; linkitetty kuva saattaakin vaihtua aivan toiseksi kuin alkuperäinen.

Seurailen satunnaisesti www-palvelimeni logeja ja tänään huomasin ensin kuvalinkityksen jollekin foorumille ja myöhemmin kuva Linksysin Wrt-tukiasemasta oli linkitetty Italialaiseen Ebayhin. Erittäin nohevaa toimintaa. Tietenkin koin tehtäväkseni vaihtaa kyseiset kuvat, mutta vaikka ensin mieleen tulivat perinteiset hotlinkitys-kostot goatse- tai gay-kuvilla, en sellaisiin sortunut.

Foorumille linkitetty kuva ennen vaihtamista ja vaihdon jälkeen.

Ebay:n myynti-ilmoitus ennen vaihtamista ja myynti-ilmoitus kuvan vaihtamisen jälkeen.

Hieman näin kesähelteillä mielikuvitus vähissä kuvien suhteen, mutta eiköhän noillakin kuvilla hieman hotlinkkaajaa näpäytä. Sinällään ei kaistan varastaminen haittaa, koska palvelimeni on yliopiston verkossa, mutta periaatteellisista syistä hotlinkkaus on tuomittavaa. Linkitys kuviin voi varastaa kaistaa käyttäjältä, joka pitää blogia palvelimella, jossa jokainen ladattu mega on poissa kuukausittaisesta käyttövarasta ja megojen loputtua ei bloggaajalla ole hauskaa.

Lisäys 14.06.2006: Huomasin tänään yhden lisää. Kuva Wrt:stä oli linkitetty Uber Technica blogiin. Bloggaus ennen ja jälkeen.

Kuinkahan yleistä hotlinkattujen kuvien vaihtaminen on?


Posted

in

by

Tags:

Comments

6 vastausta artikkeliin “Hotlinkitys”

 1. Marko avatar

  Hi, that ”Italialaiseen Ebayhin” means ”to Italian Ebay”. On my message I didn’t insult you or anyone else. I just wrote that you hotlinked my photo of Wrt54GL to Ebay and I changed it because it is not nice to link to a photo which is not yours and sell something according that photo. I saw that you got nice price for that Wrt54GL, good for you.

  As you can now see, I removed the image, it shows just blank and when you click it you get the real image.

  If my photos are on the top of Google search it doesn’t mean you can use them as you like. Ofcourse you can but you shouldn’t. Just you to know, photos and images are copyrighted just like music and other art.

 2. Ieracos avatar
  Ieracos

  Hi, I am the ”Italialaiseen Ebayhin” you mentioned above. Obviously I don’t undestand what you wrote about me, but I guess you insulted me. Well, I think you are a bit stupid, and you aren’t funny. I didn’t know that someone could get angry for a link in an auction that had at most 500 visualization in 7 days, expecially if this person is #1 in the result of Google Images Search for the string ”wrt54gl”. There’s no reasons for what you did. Luckly my auction succeded without any problems. But you would have had to contact me and tell me to remove the link, if this annoyed you. However, I saved your image and putted it in an extern web space for future use. So this time, if you get angry, you can try to sue me if you’ve no better things to do. :D

 3. ds avatar
  ds

  TE SI UN STRONSO MADONNA VE CIAPARIA A SCIAFE TUTI QUANTI TE LO POSO GIURARE MADONNA PUTTANA LADRA CHE PISCIA SANGUE TE SI UN VACCARO NORDISTA DI MERDA!

 4. Marko avatar

  And same in english:
  ”Fuck you and your hotlink son of a bitch, i come there and kick you with my shoes in your ass, turkish god dog, you’ll never enter in europe, fuck you and your mother.”

  I think ”ds” needs some studies in geography and language. Finland is nowhere near Turkey.

  People should learn to ask before hotlinking photos and especially when trying to sell something with a photo of my Wrt.

 5. ds avatar
  ds

  VAFFANCULO TE E IL TUO HOTLINK fiol de na troia che non te si altro mi vegno li a ciaparte a scarpè nel culo dio cane turco de merda col cazzo che entrate in europa VAFFANCULO A TE E A TUA MADRE

 6. Jasmo avatar

  Haha. Jätkä alko omistelemaan hotlinkkaajia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *