Avoimen lähdekoodin olutta

Näin keskikesän aikoihin auringon lämmittäessä voi virkistäytyä juomalla raikasta vettä tai kuten terasseilla on tapana, juomalla olutta. Helpoiten olutta ja muita virvokkeita voi hankkia kaupasta, mutta olutta voi valmistaa myös itse.

Oluen valmistus onnistuu myös avoimella lähdekoodilla, tai pitäisi kai sanoa valmistusreseptillä. Ryhmä tanskalaisia IT-opiskelijoita Kööpenhaminasta päätti luoda oman oluen ja muutamien eri ohjeiden kokeilemisen jälkeen tuloksena oli Vores Øl. Avoimen ”lähdekoodin”, keskivahva (6% vol) olut, tumman kullanpunaisella värillä.

Oluen kehittänyt opiskelijaryhmä kuvaa oluttaan seuraavasti:
”Vores Øl (Our Beer) is a great tasting energetic beer and it’s the world’s first open source beer! It is based on classic ale brewing traditions but with added guarana for a natural energy-boost.”

Nyt muutamia kuukausia myöhemmin sama ryhmä on kehittänyt oluestaan FREE BEER -variantin. Ohjelmistokehityksen tavoin ryhmä on kehittänyt Vores -oluttaan testaajien palautteen mukaan ja tuorein versio, FREE BEER 3.0, pitäisi tulla tanskalaisiin kauppoihin kesäkuun alussa yhteistyössä Skands pienpanimon kanssa.

Avoimen valmistusreseptin oluesta voi lukea lisää FREE BEER -blogista. josta löytyy myös ohjeet oluen valmistamiseksi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *