Blogit ja Akregator rss-lukija

Olen yleensä lukenut blogeja vai selaimesta blogilistan kautta, enkä ole erillisiä rss-lukijoita juurikaan käyttänyt. Blogilistalla ei kuitenkaan ole ulkomaisia blogeja ja niinpä päätin testata Akregator RSS -lukijaa, joka soveltuu sopivasti myös KDE-työpöytäympäristöön. Aikaisemmin olen pikaisesti testannut Thunderbirdiä ja Whiz RSS -laajennusta Firefoxiin, mutta en oikein niistä pitänyt. RSS -lukijoita on kyllä tarjolla runsaasti ja jos työpöydälläni olisi Mac OS X käyttäisin varmasti kehuttua (mutta maksullista) Newsfireä.

Nopealla testaamisella Akregator vaikuttaa ihan kätevältä. Syötteet näkyvät ja välilehteen voi avata Konquerorin-selaimen, jolloin näkee koko blogin. Ulkoasultaan Akregator on pelkistetty ja turhat kikkailut on jätetty pois. Eipä RSS-lukijan tarvikaan silmäkarkilla miellyttää, kunhan perusulkoasu on hillitty ja selkeä.

akregator

Pitänee myöhemmin testailla muitakin RSS-lukijoita, kunhan sellasia tulee eteen. Ainut hankaluus RSS-lukijoiden testaamisessa on RSS-syötteiden metsästäminen blogeista. Yleensä syöte-linkit ovat kyllä selkeästi löydettävissä, mutta joitain Bloggerissa olevien blogien syötteitä en saanut lisättyä.

päivitys 21.07.2006:
Akregator tuntuu olevan ihan kätevä, mutta eräät blogit antavat vain otsikot ja Geeks are sexy -blogi ei edes niitä, jolloin pitää kuitenkin avata selain. Lisäksi Konqueror ei tunnu osaavan esimerkiksi 64bit Flashia, koska toimivaa sellaista ei vielä ole ja blogeihin sisälletyt Youtube -videot pitää klikkailla erikseen Firefoxiin. Kokonaisuudessaan Akregator kuitenkin auttaa seuraamaan blogeja paremmin kuin Blogilistan kautta.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *