Blogit ja Akregator rss-lukija

Olen yleensä lukenut blogeja vai selaimesta blogilistan kautta, enkä ole erillisiä rss-lukijoita juurikaan käyttänyt. Blogilistalla ei kuitenkaan ole ulkomaisia blogeja ja niinpä päätin testata Akregator RSS -lukijaa, joka soveltuu sopivasti myös KDE-työpöytäympäristöön. Aikaisemmin olen pikaisesti testannut Thunderbirdiä ja Whiz RSS -laajennusta Firefoxiin, mutta en oikein niistä pitänyt. RSS -lukijoita on kyllä tarjolla runsaasti ja jos työpöydälläni olisi Mac OS X käyttäisin varmasti kehuttua (mutta maksullista) Newsfireä.

Nopealla testaamisella Akregator vaikuttaa ihan kätevältä. Syötteet näkyvät ja välilehteen voi avata Konquerorin-selaimen, jolloin näkee koko blogin. Ulkoasultaan Akregator on pelkistetty ja turhat kikkailut on jätetty pois. Eipä RSS-lukijan tarvikaan silmäkarkilla miellyttää, kunhan perusulkoasu on hillitty ja selkeä.

akregator

Pitänee myöhemmin testailla muitakin RSS-lukijoita, kunhan sellasia tulee eteen. Ainut hankaluus RSS-lukijoiden testaamisessa on RSS-syötteiden metsästäminen blogeista. Yleensä syöte-linkit ovat kyllä selkeästi löydettävissä, mutta joitain Bloggerissa olevien blogien syötteitä en saanut lisättyä.

päivitys 21.07.2006:
Akregator tuntuu olevan ihan kätevä, mutta eräät blogit antavat vain otsikot ja Geeks are sexy -blogi ei edes niitä, jolloin pitää kuitenkin avata selain. Lisäksi Konqueror ei tunnu osaavan esimerkiksi 64bit Flashia, koska toimivaa sellaista ei vielä ole ja blogeihin sisälletyt Youtube -videot pitää klikkailla erikseen Firefoxiin. Kokonaisuudessaan Akregator kuitenkin auttaa seuraamaan blogeja paremmin kuin Blogilistan kautta.

Artikkeli on julkaistu keskiviikkona 12. heinäkuuta 2006 kello 13.08. This entry was posted in linux and tagged by Marko. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *