iCal ja viikkonumerot

Applen ohjelmistot ovat perushyvää laatua, mutta joitain ominaisuuksia ei ole ajateltu aivan loppuun asti. Tällä kertaa tajusin, ettei iCal kalenteriohjelmassa (versio 4.0.4) saa viikkonumeroita esille ilman pientä purkkaa että tilaa ne erillisenä kalenterina. Viikkonumeroiden uskoisi olevan kalenteriohjelman perusominaisuus, mutta ilmeisesti amerikkalaisten mielestä sellaista ei tarvita.

Aikaisemmin Lintukodossa olleet iCal-yhteensopivat kalenterimerkinnät löytyvät nyt kätevästi omasta WebCal.fi-verkkokalenteripalvelusta, josta on viikkonumeroiden lisäksi saatavilla muitakin hyödyllisiä kalenterimerkintöjä, kuten nimipäivät, merkkipäivät ja tapahtumat, juhlapäivät ja liputuspäivät. Ilmeisesti kalenterimerkinnät ovat yhteensopivia myös Outlookin kanssa. Näppärää.

Myös OS X:n yläpalkin kellon saa näyttämään viikonpäivät ja jopa kalenterin, mutta vain käyttämällä MenuCalendarClock -ohjelmaa. Ohjelma näyttää menupalkissa päiväyksen ja ikonia klikkaamalla avaa kalenterin viikkonumeroineen. Perustoiminnot ovat ilmaisia, mutta maksamalla 19,95 dollaria, ohjelma osaa näyttää myös iCal -tapahtumat.

Päivitys, 5.1.2010: Päivitetty juttu ajan tasalle.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

4 vastausta artikkeliin “iCal ja viikkonumerot”

 1. Aapo Puskala avatar

  Tekstiin voisi päivittää, että Lintukodon kalenterit ovat muuttaneet uuteen osoitteeseen:

  http://www.webcal.fi/

  Samalla paljon kaikenlaista päivitystä.

 2. Marko avatar

  Kas, nyt on sitten kalentereita melkein joka lähtöön.

 3. Aapo Puskala avatar

  Päivitin Lintukodon kalentereita:
  – kuun vaiheet -kalenteri
  – auringon nousu ja lasku -kalenteri
  – päivän numero -kalenteri
  – kaikissa kalentereissa kuvaus ja suositeltu päivitystahti
  – paljon muita pieniä muutoksia

 4. putteh avatar
  putteh

  Pari viikkoa ollut tässä macBook käytössä ja suurta ihmetystä on aiheuttanut noiden viikkonumeroiden puuttuminen iCalista. En vaan meinannut millään uskoa, että on olemassa kalenteriohjelma, jossa moista asiaa ei saa näkymään.

  Tämä kikka toimii, vaikka purkkaa onkin joo :) Kiitokset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *