Xbox 360 ja PlayStation 3 peligrafiikkavertailu

PlayStation 3 julkaistiin jo Japanissa ja Amerikassa ja GameSpot on vertaillut eri pelien grafiikoita Xbox 360:hen. ”Xbox 360 vs. PlayStation 3 Grafiikkavertailu -jutussa vertaillaan kahdeksaa molemmille konsoleille saatavaa peliä peleistä otettujen tilannekuvien avulla. Kuvat eivät käytännöllisistä syistä ole aivan samoista paikoista, mutta konsolien erot tulevat hyvin esille.

Pelien grafiikkavertailun voittaja on hieman ehkä yllättäen Xbox 360, joka tarjoaa paremmat grafiikat lähes kaikissa peleissä. Suurimmat erot konsolien väleillä tulee tekstuurien tarkkuuden, valaistuksen ja kirkkauden suhteen. Lisäksi jutun mukaan Xbox 360 tarjoaa myös paremman ruudunpäivityksen.

Osaltaan PlayStation 3:n tappio selittynee ensijulkaisupeleillä. Aina uuden konsolin tullessa markkinoille ensimmäisen sukupolven pelit eivät ole kovinkaan edustavia verrattuna konsolin mahdollisuuksiin. Kunhan pelinkehittäjät oppivat todella hyödyntämään laitteistoa, paranevat pelien grafiikat ja itse pelit. Tämän huomaa helposti esimerkiksi PlayStation 2:n kohdalla. Toisen ja kolmannen sukupolven pelit vasta näyttävät mihin laitteisto todella pystyy. Xbox 360 voitti ensimmäisen erän, mutta seuraava vuosi tulee näyttämään kumpi voittaa sodan.

Käytännössä molempien konsolien peligrafiikat olivat hyviä eivätkä pelit tai konsolit ole koskaan pärjänneet pelkillä hienoilla grafiikoilla. Tärkeintä on kuitenkin konsolin toimivuus, ominaisuudet, käyttömahdollisuudet ja sille julkaistavat pelit. Se, pystyykö PS3 monikäyttöisyyteen ja muuhunkin kuin pelikonsoliksi, jää vielä nähtäväksi. Xbox 360 on monikäyttöisyyden suhteen jo lähes hävitty peli. Uskoisin kuitenkin, että pelien tasolla molemmat tehokonsolit tulevat olemaan muutamia ”vain toiselle” -pelejä lukuunottamatta aikalailla samalla lähtöviivalla. Innovatiivisten pelien ja ohjaustavan puolella Nintendo ja Wii ovat ottaneet jo selkeän etumatkan.

(via digg)


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *