Juuri ajoissa -kello

Suunnittelija Martin Frey on kehittänyt konseptin ”juuri ajoissa” -kellosta (Just In Time Watch), joka tarjoaa oleelliset tiedot tapaamisen ajankohdasta pelkällä vilkaisulla. Normaalia kelloa katsottaessa pitää miettiä: paljon kello on nyt, milloin on seuraava tapaaminen, kauan matkaan pitää varata aikaa ja kuinka paljon aikaa on vielä jäljellä vai olenko jo myöhässä? Hankalia mietintöjä ja epätarkkoja etenkin matkaan menevän ajan arvioinnin suhteen.

”Just In Time Watch” tekee ajan arvioinnista helpompaa. Kello kommunikoi Bluetooth -puhelimen kanssa ja koordinoi aikataulua GPS-paikannuksen avulla. Älykäs kello määrittelee sijaintisi, ajan, tapaamisen sijainnin ja jäljellä olevan ajan. Näillä tiedoilla kello voi näyttää paljonko tapaamiseen on aikaa, koska pitäisi olla jo menossa ja kuinka paljon saavut myöhässä, jos et ole vielä lähtenyt. Erittäin kätevää kiireiselle ja kellontarkalle ihmiselle.

Ei yllätä, että ”juuri ajoissa” -kellon suunnittelija on saksalainen. Konseptina kello on loistava, mutta todellisuudessa tosielämän muuttujien arvioiminen ja hallinta voivat olla hankalasti toteutettavissa. Vanhan sanonnan mukaan ”parempi ajoissa, kuin myöhässä”, joten matkaan kannattaa aina varata hieman enemmän aikaa, kuin tarpeellista.

Just In Time Watch

(via Gizmodo)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *