Osta kolme O’Reilly -kirjaa, maksa kaksi

All about Linux kirjoittaa O’Reillyn ”Osta kolme, maksa kaksi” -kirjatarjouksesta. Hyviä kirjoja, joita olen katsellut luettavaksi saisi nyt suhteellisen edullisesti. Harmillista kyllä, että Suomeen tilattaessa kolmen kirjan toimituskulut ovat 43,14 dollaria, joten tarjouksesta ei juurikaan ole hyötyä.

Katselin vertailuhintoja Dataclubista ja aika hyvin dollari-euro -hinnat menivät yhteen. Esimerkiksi Linux Server Hacks maksoi Dataclubissa 29,9e ja O’Reilly:ssä 24,95 dollaria ja kirjan toinen osa 32,80 euroa ja 29,95 dollaria. Programming Python kustansi vastaavasti 65,5 euroa ja 59,99 dollaria ja Programming .NET Windows Applications 46,9 euroa ja 49,95 dollaria. Vertailukirjat on valittu mielivaltaisesti, vaikkakin kyseiset aiheet ovat kiinnostavia.

Onneksi aina voi luottaa kirjastojen tarjontaan tai ainakin Googleen ja Internetin tietovarastoon, joten kirjojen ostamisen sijasta voi tietoa lainata tai etsiä. Vielä kun löytäisi aikaa kaikelle mielenkiintoiselle tekemiselle ja ehtisi välissä vielä urheilemaankin…

Päivitys, klo 20:46:
Sain sähköpostiin kommentin, jossa kehotettiin tutustumaan ruotsalaiseen AdLibris -kirjakauppaan, jonka hinnat näyttävän olevan erittäin kilpailukykyiset Dataclubiin verrattuna. Vertailtujen kirjojen kohdalla AdLibris kustantaisi 105,8e + 2,90e toimitus ja Dataclub vastaavasti 175,1e + 6e. Kohtalaisen suuri hintaero ja AdLibriksen hinnoilla voisi jopa harkita tilaavansa muutaman opuksen.

Mainittakoon, että en halua mainostaa erityisesti mitään kirjakauppaa, kuten esimerkiksi Dataclubia, jonka kanssa on ollut enemmän ja vähemmän ongelmia. Kun kirjatilausvastaavana killassa toimiessani tilasin pariin otteeseen lähemmäs kymmenen kirjaa, ei Dataclub saanut tilausta menemään kerralla (hyvä jos toisella) oikein ja sama tilanne tuntuu olevan vieläkin. Dataclub vain tuli ensimmäisenä mieleen, kun ajattelin kirjakauppoja, joissa valikoima on ”kattava”.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Osta kolme O’Reilly -kirjaa, maksa kaksi”

  1. Daily avatar
    Daily

    Itse tilailin aiemmin kirjat amazon.co.uk:sta ja dataclubista. Reilu vuosi sitten tutustuin Adlibrikseen ja sen jälkeen olen tilannut kirjat sieltä. Nopeat toimitusajat ja halvat hinnat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *