Blogin terästämistä lisäosilla ja vimpaimilla

WordPress 2.1 -sarjaan siirtymisen myötä oli aika testailla mitä tarjottavaa WordPress Widgets -lisäosilla olisi. Oikeastaan on hieman väärin puhua widgeteistä, mutta tavallaan WordPressin widgetit ovat kuin OS X:n tai Vistan tarjoamat widgetit. Vimpaimet asentuivat blogin ulkoasuun kivuttomasti, sillä sivupalkki perustui yleisesti käytössä olevaan listaelementtien käyttöön.

Erilaisia vimpaimia on tarjolla runsaasti, mutta määrä ei korvaa laatua ja useat käkättimet ovatkin kohtalaisen turhia. OS X:ssäkään en ole juuri vimpaimia käyttänyt, muutamaa sanakirja- ja säävimpainta lukuunottamatta. WordPressille tarjolla olevista vimpaimista otin koekäyttöön del.icio.us -linkkilistan ja Last Comments -kommenttilistan, jotka eivät juuri säätämistä vaatineet. Tarjolla ollut Akismetin estettyjen roskakommenttien lukumäärä olisi voinut olla ihan toimiva lisäys, kunhan tulostusta olisi runsaalla kädellä ensin puukottanut. Linkkilista -vimpain korvannee blogissa muutaman päivän olleen Google Reader -palikan, johon olen jakanut mielestäni mielenkiintoisia linkkejä.

Vimpainten lisäksi otin käyttöön ”Now Reading” -lisäosan ja samannimisen vimpaimen. ”Now Reading” eli ”luettavana”, on kätevä lisäosa, johon voi listata luettuja, luettavana olevia ja tulevia kirjoja. Lisäosa tarjoaa lisäksi erillisen ”Kirjasto” -sivun, jossa kirjat ovat listattuina. Lisäosassa on tuki myös lokalisoinnille, mutta vaikka tein nopeasti köykäisen suomennoksen, ei lisäosa halunnut suomettua. Sama ongelma oli myös esillä lisäosan kommenttisivulla ja ilmeisesti pitäisi lähettää käännöstiedosto lisäosan kehittäjälle, joka lisäisi sen myös jakelupakettiin. Kommenteissa tekijä neuvoo tekemään kuten WordPressin kääntämisessä, mutta joko en vaan osaa tai sitten homma ei toimi niin.

Lokalisoinnin lisäksi ”Now Reading” -lisäosa kaipaisi hieman dokumentointia ja kehittämistä. Sivuilla ollut pakettikaan ei toiminut suoraan, vaan piti turvautua kehitteillä olevaan versioon. Huolimatta lokalisointiominaisuuksista, tarvitsee lisäosa koodin muokkaamista käyttämiensä sivupohjien ja itse funktioidensa osalta, sillä lokalisointi on hieman puolittain toteutettu. Lisäosan suomentamisen ja ulkoasun hienosäädön saralle jäikin vielä töitä jäljelle.

Samalla säätöinnolla kokeilin siirtymistä puukotetuista ”pikkukirjoituksista” Simple Asides -lisäosan käyttöön, mutta blogin ulkoasu ei suvainnut sellaista. Ei ollut niin simppeliä.

Illan tuloksena oli paljon säätämistä, hieman lisää kivoja ominaisuuksia ja paljon hukattua aikaa ihmettelyn, testailun ja kiroilemisen parissa.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *