Vietä päivä ilman tietokonetta

Shutdown Day -sivustolla Denis Bystrov ja Michael Taylor heittävät haasteen olemaan ilman tietokonetta 24 tuntia maaliskuun 24. päivänä, joka on lauantai. Maailmanlaajuisen kokeen tarkoituksena on selvittää kuinka moni pystyy olemaan päivän ilman tietokonetta.

Harmillisesti sivustolla ei kerrota mitkä laitteet luokitellaan tietokoneiksi. Ovatko kaikki laitteet missä on tietotekniikkaa sisällä tietokoneita vai lasketaanko vain perinteiset tietokoneet kuten PC:t tai Macit? Entäs pelikonsolit ja mihin kategoriaan matkapuhelimet tai mp3-soittimet kuuluvat? Tietokoneistetussa maailmassa, ainakin mitä länsimaihin tulee, luopuminen tietotekniikasta on vaikeaa, ellei mahdotonta. Ilman tietokonetta pärjää kyllä helpostikin, varsinkin viikonloppuisin.

”Sulje Tietokone Päiväksi” -päivä on lauantai, joten kyseisen päivän voisi helposti kuvitella viettävänsä ilman tietokonetta. Jos päiväksi olisi valittu jokin arkipäivä, olisi ajatuksessa ollut vielä vähemmän järkeä. Toisaalta joku energiatekniikan opiskelija voisi laskea millaisen energiaylijäämän ”sammutuspäivä” voisi hyvin onnistuessaan aiheuttaa ja montako sähköntuotantolaitosta joudutaan ajamaan alas yllättävän kulutusmuutoksen ansiosta. Pitäisiköhän teemapäivä nimetä uudelleen. ”Vietä päivä ilman tietokonetta ja loppuviikko ilman sähköä” kuulostaa mukavalta.

Kaikki eivät ole ”Shutdown Day” -ideasta innoissaan ja ideaa kehotetaan boikotoimaan. Ideaa verrataan olemaan hengittämättä 24 tuntia ja tuonkin ajan voisi käyttää wowin pelaamiseen, uutissyötteiden lukemiseen tai netissä surffaamiseen. Siis jos olet sammutuspäivää vastaan, käytä kyseisenä päivänä tietokonetta tuplasti normaaliin.

(via Gizmodo)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *