Vauhdita OS X:n postiohjelmaa

Mac-maailmassa sähköpostin lukemiseen voi käyttää mainiota Mail.app ohjelmaa, mutta itse olen pitäytynyt pääasiallisesti Thunderbirdissä riippumatta alla olevasta käyttöjärjestelmästä. Niko Nymanin /personal -blogin kirjoitus viittaa näppärään Mail.app nopeutusvinkkiin, joka nopeuttaa sen toimintaa.

Käytännössä vinkki siivoaa Mail.appin käyttämän SQLite tietokannan kopioimalla sisällön väliaikaiseen tietokantaan ja lataamalla tämän jälkeen tietokannan kopiosta. Ajan kuluessa tietokantaan tehdyt lisäykset ja poistot voivat jättää tietokannan tiedostorakenteen sirpaleiseksi, joka hidastaa sen käsittelyä. Alkuperäisessä ohjeessa vacuum -komennolle annetaan parametri ”subject”, mutta SQLiten ohjeen mukaan komento ei enää ota parametrejä, vaan suorittaa käskyn koko tietokantaan.

Vinkki menee seuraavasti:

Sulje Mail.app.
Avaa Terminal ja suorita komennot:

cd ~/Library/Mail
sqlite3 Envelope\ Index
sqlite> vacuum;
sqlite> .exit

Tämän jälkeen Mail.app -ohjelma pitäisi toimia nopeammin, jos se aikaisemmin tahmasi. Samaan lopputulokseen päästään myös siirtämällä ”Envelope Index” työpöydälle ja avaamalla tämän jälkeen Mail.app, joka nyt indeksoi sähköpostit uudelleen. Nopeutusvinkin suorittaminen saattaa myös pienentää suureksi kasvaneen tietokannan kokoa.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *