Tieto’07 tapahtuma

Tieto’07 on uuden sukupolven rekrytointi- ja verkostoitumistapahtuma tietotekniikka-alan sekä teknisen suunnittelun opiskelijoille. Tavoitteena on luoda tuottava kontaktipinta yritysten ja opiskelijoiden välille. Tieto’07 tarjoaa ensimmäistä kertaa korkeakouluopiskelijoille ja muille osaajille mahdollisuuden päästä varmaan kontaktiin yritysten kanssa.” – tieto07.fi

Näin mainostetaan 30. -31.3.2007 Tampereen teknillisessä yliopistossa järjestettävää Tieto’07 tapahtumaa, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtumassa on ohjelmana yritysmessut, työhaastatteluja, illanviettoa ja kilpailuja kolmella eri osa-alueella: tietoturvallisuus, ohjelmointi ja tekninen suunnittelu. Kilpailut ovat tarkoitettu päätoimisille opiskelijoille.

Tapahtuma on idealtaan mielestäni hyvä ja kilpailujen järjestäminen yritysmessujen ohessa mainio idea. Kokeilumielellä ja lähinnä nähdäkseni millaisia asioita kysytään, osallistuin tapahtuman kilpailuihin vastaamalla esikarsintakysymyksiin tietoturvan ja ohjelmoinnin osa-alueissa.

Esikarsintojen tarkoitus oli ”mitata kilpailijoiden perustietoja ja näin varmistaa, että kaikki omaavat osa-alueensa tarpeelliset pohjatiedot” ja tämä piti aika hyvin paikkansa. Sain tieturvan monivalinnasta 8/14 ja ohjelmoinnista 9/14 kysymyksistä oikein, joten hieman jäi parannettavaa. Esikarsintojen monivalintakysymysten perusteella pääsin kuitenkin yhdeksi kilpailijaksi molemmissa osa-alueissa.

Esikarsintakysymysten vastaamiseen oli käytössä kolme yritystä, yksi yritys jokaiseen osa-alueeseen tai kaikki kolme johonkin kolmesta osa-alueesta. Kahteen osa-alueeseen vastaamisen jälkeen käyttämättä jäi vielä yksi yritys. Aikaa vastata kysymyksiin oli 30 sekunnista useampaan minuuttiin riippuen kysymyksestä ja avointa kysymystä sai täyttää 15 minuuttia.

Molemmissa osa-alueissa muutamat kysymyksistä olivat hieman knoppitiedon tyylisiä ja jotkut taas lyhenteen ”xyzq” tietämistä. Yleisesti katsoen kysymykset olivat aika järkeviä, mutta pisteisiini nähden olisin voinut panostaa vastaamiseen hieman enemmän. Ohjelmoinnin puolella loogista päättelyä testanneet, lyhyessä ajassa vastattavat numero/kirjainsarjat, eivät kyllä oikein vastanneet käsitystäni perustietojen kysymisestä. Viimeinen kysymys oli avoin kirjallinen kysymys, johon vastasin tietoturvan osalta ympäripyöreästi muutamalla lauseella ja samoin ohjelmoinnissa, sillä tarkoitukseni ei todellakaan ollut pyrkiä tai selvitä esikarsinnasta loppukilpailuun.

Suhteuttaen oikein vastattujen kysymysteni määrän ja kirjallisen kysymyksen vastaukseni, voi kuvitella että tapahtumaan ei ole kilpailujen suhteen tulossa yleisöryntäystä. Tietotekniikan opiskelijoita on kuitenkin Suomessa paljon ja tällaiselle tapahtumalle luulisi löytyvän mielenkiintoa. Kuulemieni puheiden mukaan tapahtumasta ei ole juurikaan ollut tietoa ja mainostusta ja jos ei Lappeenrannastakaan ole paikalle lähdössä edes yhtä bussia, on mainostuksessa selkeästi puutteita. Tapahtumaa kuvaa myös hyvin, etteivät edes TiTeläisetkään (Tampereen tietotekniikan opiskelijat) juurikaan tapahtumasta tienneet, mainoksia lukuun ottamatta.

Kilpailutietojen mukaan esikarsinnan perusteella kutsutaan noin 400 kilpailuun osallistunutta osaajaa loppukilpailuun, joka koostuu perjantaina olevista kilpailun 1. ja 2. vaiheista ja lauantaina olevasta finaalista. Hieman tuntuu, että kaksipäiväiseen loppukilpailuun kutsutaan kaikki vähänkin sinnepäin vastanneet. Toivottavasti tapahtuma ei jää vain yhteen kertaan, sillä idea on hyvä, mutta markkinoinnissa on vain hieman parannettavaa.

En vielä itsekään tiedä, jaksaako tuonne perjantain tapahtumaan matkata, sillä samalle viikonlopulle osuu myös kaverin valmistujaisjuhlat.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *