Origenae S21T, tietokonekotelo TFT-näytöllä

Tietokonekoteloita on moneen lähtöön, muovisia ja metallisia viritelmiä ja kaikkea siltä väliltä. Perinteisesti useat kotelot ovat tylsiä ja kelpaavat lähinnä piilotettavaksi katseilta. Onneksi poikkeuksiakin löytyy, varsinkin kun kotelon hinta koostuu kolminumeroisesta luvusta. Yksi tyylikäs ja silmiä hivelevä vaihtoehto tietokoneen koteloksi on hieman hifi-laitteiden tapaan muotoiltu OrigenAE S21T HTPC -kotelo, joka ei katseita häpeile.

OrigenAE S21T -kotelon erikoisuutena on etulevystä löytyvä, motorisoitu, 12.1″ TFT-kosketusnäyttö 1280 x 800px resoluutiolla (max. 1920 x 1080px). Mitoiltaan 435 x 220 x 390mm (LxKxS) olevasta kotelosta löytyy muun muassa paikat kymmenelle kiintolevylle ja yhdelle dvd-asemalle, kaksi 120mm ja kaksi 92mm tuuletinta ja irroitettava kiinnikelevy atx ja micro atx -emolevyille. Kotelo on valmistettu 5mm alumiinista (kuvien mukaan harjatusta alumiinista) ja painoa löytyy noin 9.8kg. Koteloa on saatavilla sekä mustana että hopeisena, joten sopivuus hifi-laitteiden sekaan on varmistettu.

OrigenAE on keskittynyt HTPC-koteloihin ja tuotteet ovat tyylikkäitä ja se myös näkyy hinnoissa. Pikaisella Googlettamisella kotelo löytyi muun muassa saksalaisista tietokoneliikkeistä noin 980 euron hintalapulla varustettuna. Lähemmäs tuhat euroa on paljon rahaa tietokonekotelosta, mutta tyylistä joutuu maksamaan ja tuleehan mukana näyttö. Kyllä tuollaiseen koteloon kehtaisi jo kotiteatteri-tietokoneen rakentaa.

Origenae S21T

Jos saksa taipuu niin, kotelosta löytyy lyhyt testi ja kuvia kasatusta kokoonpanosta. Aika ahdasta näytti valmiilla kokoonpanolla tulevan, mutta se on normaalia HTPC-koteloita ajatellen, jotka yleensä ovat kompromissejä sisätilan, fyysiseen koon ja ilmankierron suhteen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *