Internetin lanka on ohutta ja katkeavaa

Pingit häviävät kuin hiekka autiomaahan, kun yhteys Internetiin on poikki eikä bitti liiku muualle kuin talonyhtiön ADSL-laatikkoon, joka jakaa HomePNA -yhteydet edelleen nettiin. Miten ihminen voikaan olla turhautunut, kun sähköposteja, päivittäisiä uutisia ja sarjakuvia ei pääsekään lukemaan, kuten on tottunut.

Kyllä nyt palkitsi, kun aikanaan tutkin (mutta en testannut), miten Nokian 3650:n ja iBookin saa yhdistettyä Internetiin GPRS:n kautta. Tarvittavat skriptit, hieman säätämistä, yhteys luurista iBookkiin Bluetoothilla ja GPRS yhteys Internetiin. Helppoa.

Kyllä tuolla varayhteydellä sähköpostit pystyi komentoriviltä lukemaan, mutta en edes yrittänyt käynnistää web-selainta, sillä yhteys”nopeus” oli tuskastuttavan alhainen. Lisäksi pystyi melkein tuntemaan, kuinka raha liikkui jokaisen bitin mukana operaattorin taskuun. Onneksi ilman nettiä kärvistelyä kesti tällä kertaa vain vajaat pari päivää.

Tällä hetkellä netti taas näyttäisi toimivan, mutta yhteys muodostuu nyt hieman erilailla. En tiedä mitä verkossa huollettiin ja muutettiin, mutta ennen julkinen ja kiinteä IP (DHCP:llä) muuttui sisäverkon osoitteeksi ja koneet ovat nyt talonyhtiön päätelaitteen NATin takana. Saa nähdä korjaantuuko tilanne ennalleen ilman pientä potkimista vai ei. Oma IP on aina oma IP, oli sille käyttöä tai ei.

Onneksi useat palveluntarjoajatkin ovat jo huomanneet RSS-syötteet ja teknisiä tiedotteita voi lukea kätevästi omasta RSS-lukijastaan. Vaikka katkokset olisivatkin pieniä tai huomaamattomia, on niistä kiva tietää etukäteen ettei myöhemmin tarvitse sitten ihmetellä, miksei yhteys toimi. Vielä kun virtuaalipalvelimentarjoajakin tuottaisi teknisistä tiedotteistaan RSS-syötteet.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *