Muuta Google Readerin ulkoasu OS X -sovellukseksi

Olen käyttänyt blogien seuraamiseen Google Reader -RSS-lukijaa, joka pelkistetyn käyttöliittymän ja ominaisuuksiensa osalta tarjoaa riittävät toiminnot. Webissä toimivan sovelluksen etuna on myös se, että sitä pystyy käyttämään käytettävästä koneesta riippumatta.

Google Readerin ulkoasu on hieman karu ja värimaailma ankea, mutta siihen on olemassa vaihtoehto. Hicksdesign on toteuttanut teeman Google Readeriin, joka muokkaa RSS-lukijan ulkoasun muistuttamaan Mac OS X -sovellusta. Tekijän mukaan teeman tarkoitus ei ole olla originaali tai ”parempi” kuin alkuperäinen, vaan tarjota OS X -tyyliä.

Uusi teema perustuu sivukohtaiseen CSS-tiedostoon, joka muuttaa sivun ulkoasua käyttäjän haluamalla tavalla. Ongelmana tässä tietenkin on, että Google voi muuttaa RSS-lukijan merkkausta rankalla kädellä, jonka jälkeen käyttäjän oma teema on käyttökelvoton ilman vastaavia muutoksia.

Hicksdesignin jutusta löytyy itse Google Reader -teema, asennusohjeet eri selaimille ja muutosloki. Firefoxin kanssa uusi teema voidaan ottaa käyttöön Stylish -laajennuksen avulla tai kuten Caminon ohjeissa kerrotaan, lisäämällä teema Fx:n profiilin userContent.css -tiedostoon. Muita tuettuja selaimia ovat: Camino, Safari, Omniweb ja Opera. Mutta missä on Internet Explorer?


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *