Kesätyöt, Helsinki, HOASnet ja Sonera

Muutin viime viikon tiistaina kesän ajaksi Helsingin Kannelmäkeen, hieman lähemmäksi kesätöitä, vaikka eipä Hyvinkäältäkään olisi kovin pitkä matka Pasilaan ollut. Kesätyöt eräässä valtion yrityksen tietoteknologia-tiimissä alkoivat kuun alussa ja vaikuttavat ihan mielenkiintoisilta ja monipuolisilta. Saa nähdä mitä kaikkea kesä tuo eteen.

Asuntona on HOASin solukämppä, joka on lappeen Rannan standardien jälkeen iso. Kämppis on ihan ok, vuokra halpa ja sijainti kohtalainen. Mitä nyt hieman läheiseltä ostarilta kuuluvaa älämölöä varsinkin perjantai- ja lauantai-iltaisin. Internet-yhteyskin löytyy HOASnetin ja Soneran tarjoamana, tai näin ensimmäisten viikkojen kokemusten perusteella pitäisi ennemminkin sanoa ”Internet-yhteyskin pitäisi löytyä”.

Soneralta kesti puoltoista viikkoa selvittää HOASnetin kirjautumiseen liittyvä ongelma ja heti muuton jälkeen alkanut Internet-vieroitus päättyi tänään, kun vielä kolmannen kerran soitin tekniseen tukeen. Tällä kertaa tuesta vastasi avulias tukihenkilö, joka ilmeisesti korjasi kirjautumiseen liittyvän ongelman jonon ohi. Samaa ongelmaa on kuulemma ilmennyt useilla muillakin.

Ei ole usein ollut tarvetta, onneksi, soitella palveluntarjoajien tukinumeroihin, mutta vähäisellä soittomäärällä ei valitettavasti ole vaikutusta jonotuksen pituuteen. Kolmen soiton otoksella keskimääräinen jonotusaika tukeen oli noin kolme hittibiisiä. Jos puhelimesta ei löydy MP3-soitinta, kannattaa siis soittaa palveluntarjoajien tukinumeroihin. Odottamani aika voidaan kyllä mieltää yleisen jonotusaikamittarin asteikolla lyhyeksi.

Ilmeisesti HOASnet ei ole kovin tuottavaa bisnestä Soneralle ja asiakkaista ei juurikaan välitetä. Yli viikko kirjautumisongelman korjaamiseen eikä yhtään teknistä tiedotetta asiasta. Koitin töissä surffailla Soneran sivuilta jotain lisätietoa, miksi Internet-yhteyteni ei toimi, mutta eihän siellä mitään tiedotteita ollut. Parempi vaan jättää tiedottamatta ja unohtaa palvelussa olevat katkot, niin hyvällä tuurilla ei niitä kukaan kuitenkaan ensi vuonna muista. HOASnetin kirjautumissysteemi on muutenkin aika nihkeä.

Lukuunottamatta Internet-yhteyden rajoittumista töissä nopeaan surffaukseen, ovat nämä ensimmäiset pari viikkoa Helsingissä olleet ihan mukavia. Kaupunkihan on suuri ja paljon uusia polkuja ja ulkoilureittejä pyöräiltävänä ja terasseja testattavana. Maastopyöräilyssä Helsingissä on aina edessä kohtalaisen paljon siirtymiä, ennen polkujen löytämistä, vaikka Keskuspuisto onkin melkein vieressä. Hieman erilaista verrattuna ”suoraan takapihalta polulle” -kaupunkeihin. Suuren kaupungin etuihin taas voi liittää toimivan joukkoliikenteen ja matkakortin.

Virkistävän Internet-tauon jälkeen uusin virikkein eteenpäin.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *