Cooltek 3000 HTPC -kotelo Muropaketin testissä

Muropaketti testasi Cooltek 3000 HTPC -kotelon, joka on varustettu integroidulla seitsemän tuuman kosketusnäytöllä. Kotiteatterikäyttöön suunnitelluissa koteloissa erillinen näyttö on kätevä esimerkiksi musiikin kuunteluun ilman television tai videotykin käynnistämistä. Yleensä kosketusnäytölliset kotelot ovat hinnoiteltu suolaisella lisähintalapulla, mutta Cooltek 3000 HTPC -kotelo löytyy Jimm’s PC-Storesta houkuttelevaan 349 euron hintaan.

Oikeastaan Cooltek 3000 HTPC:n kotelon selkein poikkeama normaaleihin koteloihin verrattuna, hieman ahtaamman sisätilan lisäksi, on vain etupaneelin ominaistarkkuudeltaan 800 x 480 (WVGA) oleva 7″ kosketusvärinäyttö. Näyttö kykenee maksimissaan 1600 x 1200 kuvantarkkuuteen, mutta skaalattuna ja pieneltä näytöltä kuva ei ole tällöin kovinkaan käyttökelpoinen.

Pienellä laajakuvanäytöllä artikkelissa harrastettiin kuitenkin onnistuneesti kaikkea mitä normaalikokoisellakin näytöllä. Parhaimmillaan pikkunäyttö onkin HTPC:n kakkosnäyttönä, etenkin jos käytössä on jokin helppokäyttöinen käyttöliittymä. Artikkelin mukaan vastaavan kokoisia ja laatuisia alumiinisia HTPC-koteloita saa selvästi alle 200 euroon, joten yli 150 euroa 7″ kosketusnäytöstä on mielestäni kohtalaisen paljon.

Sen enempiä artikkelia referoimatta, Muropaketin Cooltek 3000 HTPC -artikkelin loppukommentit totevat kotelon olevan ihan asiallinen HTPC-kotelo.

Toki OrigenAE S21T HTPC -kotelo, josta kirjoitin aikaisemmin, on noin kolme kertaa kalliimpi kuin Cooltekin versio kosketusnäytöllisestä kotelosta, mutta on ainakin kaksi kertaa elegantimpi toteutus.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *