Formula 1 -lähetykset netistä

Aiheesta kannattaa lukaista tuoreempi Formula 1 -lähetykset netistä 2009 -kirjoitus.

Testasin tänään ensimmäistä kertaa netistä streamattua Formula 1 -lähetystä ja kokemus oli positiivinen. Koko kisa tuli nähtyä mainiosti ja selostus oli kerrankin asiallista. Ainoina negatiivisina puolina voi mainita kuvanlaadun ja kisan lopputuloksen.

Myp2p-sivustolta löytyy listattuna P2P-urheilukanavien ohjelmistoja ja linkit eri ohjelmien nettistreameihin, joten urheilulähetyksen katsominen netistä on helppoa. Testasin p2p-ohjelmista SopCastin ja TVU:n, joista SopCast tuntui toimivammalta. Media Player tarvitsi vielä ”performance”-asetusten nollauksen ja Core AAC -koodekit.

Formula 1 -lähetystä oli tarjolla SopCastille Embedded– ja StarSports-kanavilta, joista molemmat vaikuttivat hyviltä. Valitsin Embedded-kanavalta lähetetyn jenkkiläisen Speed-kanavan streamin, joka toimi kahden megan nettiyhteydellä mainiosti. Kuvanlaatu oli kelvollista hieman suurennettunakin, joskin tekstit pikselöityivät, ja ääni kuului selkeästi pienen huminan kera. Mainoskatkoja olisi toki voinut olla hieman vähemmän, mutta ei juuri parane valittaa. Nopeasti testattuna myös StarSports-kanava tuntui toimivan ihan hyvin.

Lukuun ottamatta nettistreamin kuvanlaatua, joka ei tietenkään ole television kuvanlaadun kanssa vertailukelpoinen, on nettilähetyksen katsominen hyvä korvike MTV3:n kanavapaketille. Voittaa selkeästi jälkilähetyksien katsomisen. Lisäksi, kun Speed-kanavan selostajat olivat huomattavasti miellyttävämpiä kuunnella, kuin MTV3:n Oskari Saari, puhumattakaan jälkilähetyksen Matti Kyllösestä. Eräät sentään hallitsevat työnsä, eivätkä suolla aivan mitä tahansa puppaa.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

4 vastausta artikkeliin “Formula 1 -lähetykset netistä”

 1. Marko avatar

  Ainahan sitä voi toivoa, että ensi kaudella F1-lähetykset olisivat parempia ja rahalle saisi enemmän vastinetta. Ilmaiseksi ne tuskin enää muuttuvat. Paras vaihtoehtohan olisi ITV:n tai vastaava laadukas F1-lähetys Suomeen.

  Toisaalta, harvoin F1-kisat ovat kovinkaan mielenkiintoisia, joten parhaista paloista koostuva jälkilähetys on melkein riittävä. Hieman poikkeuksellisesti tällä kaudella useampikin kisa oli täynnä tapahtumia.

  Ensi kauden sääntömuutokset luultavasti takaavat, että luvassa voi olla vieläkin tiukempaa taistelua sijoituksista. Toivottavasti ainakin.

 2. rlanden avatar
  rlanden

  Noh niin, pelleilyksi meni tämä F1 urheilun seuraaminen Suomenmaassa. Arvailuksi jäi mitkä on sijoitukset kun välillä kuva oli h_ huono tai pätki niin paljon että olis ehtiny käydä naapurin telkkarista tarkistamassa tilanteen. Ja kun suurin osa illasta meni toimivan streamin etsimiseen ja suurin osa löytyneistä toimivista oli kielivalikoimalla espanjasta-kiinaan, niin eipä montaa minuuttia tullut oikeasti kisaa seurattua. Onneksi tämä touhu on taas vähäksi aikaa loppu.

 3. Marko avatar

  On kyllä harmillista, ettei Suomessa ole tarjolla oikeasti asiantuntevaa Formula-selostusta, vaikka kyllä Saaren selostus ja JJ:n kommentointi ihan siedettävää on. Siltikin lopputulos on kaukana esimerkiksi ITV:n James Allen ja Martin Brundle -yhdistelmästä. Hieman kyllä Allenkin välillä sortuu liikaa Hamiltonin hehkuttamiseen, mutta yleensä tarjolla on mukavaa ja tietorikasta sanailua.

  Suomessa tilanne selostuksen osalta on hieman hankala, sillä järkeviä vaihtoehtoja MTV3 Maxille ei oikein ole, jos haluaa seurata kisaa asiallisella laadulla. Muropaketin keskustelupalstalla mainostettu ITV on laadultaan aikamoista pikselimössöä samoin kuin nuo muutkin nettistreamit.

 4. rlanden avatar
  rlanden

  Pientä hakemista on jälleen tiedossa huomenna, että löytää toimivan streamin mistä näkyy vuoden viimeinen ja varmasti jännittävä F1-kisa kunnon selostuksella. Ilmeisesti suurin osa Suomalaisista ei tiedä miten vahva elämys on seurata F1-lähetystä ammattimaisella selostuksella varustettuna. Suomi kun taitaa olla ainoa maa missä ei tällaista ylellisyyttä ole koskaan ollut. Vuodesta toiseen lähetykset pilataan jonkun pellen mölinällä. Jokin aika taaksepäin ”asiantuntijana” oli JJ ja hänestä jäi vaikutelma ettei hän tiedä Formula 1 urheilusta yhtään enempää, kuin minkä katselijat näkevät itsekin, että…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *