Seagate luopunee PATA-levyistä vuoden 2007 lopussa

Tämä Arstechnican uutinen Seagaten suunnitelmista luopua PATA-levyistä ja siirtyä vain SATA-levyihin vuoden 2007 lopulla, ei juuri yllätä. ISA-väylästä päästiin aikanaan PCI-väylään ja AGP:stä siirryttiin PCIe:hen, joten kehityksen kulku on vääjäämätöntä. Jos yksi kiintolevyvalmistaja siirtyy vain SATA-levyihin, siirtynevät muut piakkoin perässä.

Tietenkin vanhempien koneiden käyttäjät kaipaavat vielä PATA-levyjä, mutta nykyisissä emolevyissä ei IDE-liittimet on karsittu usein siihen yhteen, joka menee optiselle asemalle. Siinähän sitten yrität liitellä levyjä, kun emolevyllä ei ole yhtään vapaata liitintä.

Artikkeli on julkaistu perjantaina 27. heinäkuuta 2007 kello 10.01. This entry was posted in teknobula and tagged by Marko. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *