Virkistävää tuulenhenkäystä USB-tuulettimella

Helteiset ilmamassat taisivat jo väistyä kylmän ilmarintaman tieltä, mutta tiilirakennukset säilövät lämpöä ja pitävät huoneet lämpiminä. Kuumaan ja kosteaan päivään onkin tarpeen pieni virkistävä ilmavirta, jonka voi tuottaa vaikkapa Lexonin Tykho -pöytätuulettimella.

Marc Berthierin suunnittelemassa USB-tuulettimessa on kaksinopeuksinen moottori ja kumista valmistetut turkoosit tuuletinlavat. Hopeiseen kehykseen rakennettu tuuletin on kooltaan 20 x 8.4 cm ja pakattuna lahjapakettiin, joten sopii mainiosti lahjaksi vaikkapa kuumana käyville työkavereille. Tuuletin on lisäksi valittu ranskalaisen Centre Georges Pompidou museon kiinteään kokoelmaan, joten tyylikkyys on taattu. Tyylikkyydellä on myös hintansa, sillä tämä kätevä tuuletin lähtee ranskalaisesta Skripta-Paris -liikkeestä hieman yli 40 eurolla.

(via Gizmodo)

Tykho tuuletin

Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Virkistävää tuulenhenkäystä USB-tuulettimella”

  1. Marko avatar

    Tuotteen tiedoissa ei puhuta tuulettimen pyörimisnopeudesta, mutta uskoisin, että kyllä tuosta sopivan hiljainen ja viilentävä ilmavirta lähtee. Jos ei muuten, niin säätämällä hieman virta-adapteria omaan makuun sopivaksi :)

    Joskus itsekin testailin tuollaisen viilentimen rakentamista jostain 18″ kokoisesta tietokoneen tuulettimesta, mutta joka sitten jäi viimeistelemättä.

  2. Petri avatar

    Veikkaan tuonkin vekottimen tuottavan niin heikkoa puhuria, ettei sen leyhyttelyteho tällaisilla kesähelteillä ole kovin hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *