Junamatkustajilla on kiire odottamaan

Tuntuu jotenkin uskomattoman tyhmältä, että junamatkustajat kiirehtivät junan eteiseen melkein jo edelliseltä pysäkiltä lähdettäessä. Kyllä sieltä junasta ehtii ulos pienemmälläkin kiireellä. Ei tuossa toki mitään väärää muuten ole, mutta kun ne hätäisimmät istuvat tietenkin siellä ikkunapaikalla. Siinä sitten poukkoillaan ja väistellään täydessä junassa. Erityisen ärsyttävää varsinkin, jos itse istuu reunimmaisena ja on jäämässä samalla pysäkillä kuin kiirehtijä.

Samaa joukkohysteriaa on nähtävissä myös junaa tai bussia odottaessa ja sinne mentäessä. Hyvä että edelliset pääsevät ulos, kun jo pitää ängetä sisään pienimmästäkin raosta. Ihan kuin se juna lähtisi ja jättäisi asemalle, jos sinne ei ensimmäisten joukossa ehdi. Toki kiirehtimällä saattaa saada paremman istumapaikan.

Ihmisillä on kiire odottamaan ja aivan turhaan, sillä vähemmälläkin ehtisi. Kiirehtimisen ymmärtäisi, jos kyse olisi vain miehistä, mutta ilmeisesti myös naisille opetetaan ”kiire odottamaan”-ideologiaa.

Artikkeli on julkaistu keskiviikkona 22. elokuuta 2007 kello 20.29. This entry was posted in aargh and tagged by Marko. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *