Maisemakuvien ehostusta samanlaisten kuvien avulla

Aina ei lomalla otetut kuvat onnistu kuten tahtoisi ja maisemakuviin jää epämiellyttäviä kohteita. Eikö olisikin mainiota, jos pieleen menneitä maisemakuvia voisi ehostaa ja luoda haluamansa maiseman.

Carnegie Mellon yliopiston James Hays ja Alexei Efros ovat luoneet tekniikan, algoritmin, jonka avulla voidaan hyödyntää tietokantaan tallennettuja samanlaisia valokuvia, yhdistämällä niitä oman maisemakuvan kanssa ja luodaan maisemakuvasta ehostettu versio. Maisemakuvasta rajataan ensin pois haluttu alue, jonka jälkeen etsitään sopivaa korvaavaa aluetta muista valokuvista.

Hays ja Efros selittävät Siggraph 2007 -konferenssin paperissaan ”Scene Completion Using Millions of Photographs” (11MB PDF) kuvantäydennysalgoritminsa toimintaa, joka perustuu Webistä kerättyihin miljooniin valokuviin.

The algorithm patches up holes in images by finding similar image regions in the database that are not only seamless but also semantically valid. Our chief insight is that while the space of images is effectively infinite, the space of semantically differentiable scenes is actually not that large. For many image completion tasks we are able to find similar scenes which contain image fragments that will convincingly complete the image. Our algorithm is entirely data-driven, requiring no annotations or labelling by the user. Unlike existing image completion methods, our algorithm can generate a diverse set of results for each input image and we allow users to select among them. We demonstrate the superiority of our algorithm over existing image completion approaches.

Maisemakuvien ehostaminen samanlaisten kuvien avulla vaikuttaa ovelalta idealta ja näyttäisi esimerkkikuvien perusteella kohtalaisen toimivaltakin. Lopputuloksena voi saada aivan uusia maisemia, joita voi sitten tyytyväisenä esitellä.

Valokuvien muokkaus on toki ollut mahdollista jo ennen digiaikaakin, mutta nykyään se on jo naurettavan yksinkertaista. Usko valokuvien aitouteen vain murenee ja valokuvien muokkaamisesta onkin ollut paljon puhetta muun muassa uutiskuvien ja luontokuvien kohdalla.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *