Googlen ja hakusanojen luovaa käyttöä

Google tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisten hakujen suorittamiseen Internetistä, vaikka useimmille käyttäjille riittää hakusanan kirjoittaminen ja ”hae”-napin klikkaus. Googlen hauille voi antaa erilaisia määritteitä, joiden perusteella haku suoritetaan ja kuten Google Hacks -video osoittaa, vain mielikuvitus on rajana.

Google ei paljoa lajittele, mitä tietovarastoihinsa indeksoi ja video osoittaa, että tulokset voivat olla tietoturvaltaan arveluttavia. Toisaalta, Internetiin laitettavan materiaalin voi suojata ja piilottaa hakukoneilta useilla tavoilla, esimerkiksi käyttämällä Apachen .htaccess-määritteitä. Vaikkei sivuille olisikaan linkkiä muualta, hakukone sen kuitenkin löytää.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *