Polkupyörällä toimiva supertietokone

Elektroniset laitteet tarvitsevat toimiakseen sähköä, mutta aina sellaista ei ole saatavilla. Sähköä voidaan kuitenkin tuottaa esimerkiksi polkupyörillä, kuten SiCortex -yritys WIRED NextFest-tapahtumassa demonstroi yhdistämällä Linux-pohjaisen supertietokoneensa ja 8-10 polkupyörää. Kovin vakavahenkinen idea ei sähkön tuottaminen polkupyörillä ole, sillä tarkoituksena on osoittaa yrityksen supertietokoneen alhainen sähkönkulutus ja energian säästämisen tärkeys sekä valmistajien että kuluttajien näkökulmasta. Demonstraatiossa käytetään kustomoituja (?) Trekin polkupyöriä, joista jokainen jauhaa 260 Wattia.

Sähkön tuottaminen lihasvoimalla on mielenkiintoinen, muttei kovinkaan alkuperäinen idea. Yrityksen tiedotteessa mainitaan, että supertietokone suorittaa numeroiden murskaamista Jax Racing ja UCLA -pyöräilytiimien toimesta ja demonstraatio kelpaakin varmasti hyvästä peruskuntolenkistä. Olisi tosin mielenkiintoista tietää millaisella pyörityksellä tuon 260 Watin saa aikaan.

Ajatusta voisi tietenkin jatkaa energian ja sähkön kallistumiseen ja lopulta konesalien täyttämiseen polkupyörillä. Numerot murskautuisivat hieman samalla idealla kuten aikoinaan kaleerit seilasivat merillä. Nörtitkin saisivat lihaksia, kun koodin kääntämiseen tarvittaisiin ensin pari tuntia pyöräilyä.

Vertailun vuoksi 6 kW:n kiukaan lämmittäminen (4,5 kWh) ja saunominen (30 min, 2 kWh) kuluttaa yhteensä noin 6,5 kWh, joten kymmenellä pyöräilijällä kestäisi 260 Watin tehoilla pari tuntia saunan lämmittämiseen ja vielä tunti lisää saunomista varten. Ihan mukava kuntolenkki ennen saunaa ja ”saunan lämmittäminen” -sanonta saisi aivan uuden ulottuvuuden. (kodin energiaopas)

(via Engadget)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *