Gimpin käyttöliittymään luvassa parannusta

Gimp on kelvollinen ellei jopa mainio avoimen lähdekoodin kuvankäsittelyohjelma, mutta käyttöliittymässä on hieman parantamisen varaa. Viime viikolla julkaistu Gimp 2.4 ei tuo vielä suuria uudistuksia, vaan pieniä parannuksia työkalujen toimintaan, nopeuteen, valikkorakenteeseen ja ulkoasuun uusien ikonien kera. Red Hat Magazine esittelee uudet ominaisuudet ja muun muassa valinta-, rajaus-, teksti- ja väripoimintatyökalut ovat saaneet parempaa käytettävyyttä. Myös Gimpin www-sivut ovat saaneet modernimman ulkoasun.

Luvassa on kuitenkin isompiakin uudistuksia, sillä Gimpin seuraavaa versiota varten on meneillään aivoriihi Gimpin käyttöliittymästä. Aivoriihen ideana on kerätä ideoita käyttäjien lähettämistä hahmotelmista, joita GIMPin käyttöliittymän kehittämisestä vastaava tiimi blogimuotoisesti listaa ja arvioi. Vuorovaikutus- ja käytettävyys asiantuntijoista koostuva tiimi suunnitteli Gimp 2.4:een esimerkiksi parannellut valinta- ja rajaustyökalut.

Parempaa kuvankäsittelyohjelmaa odottaessa, voi Gimpin toimintaa hienosäätää Linuxissa KDE-työpöydän asetuksista. Linux.com -sivusto ohjeistaa kesyttämään Gimpin muun muassa asettamalla sille ikkunakohtaisia määrityksiä ja määrittämällä valikoiden käyttäytymistä. Muutokset Gimpin toimintaan eivät ole suuret, mutta hieman parempaan päin.

Gimp ei ole Photoshop eikä koskaan tule olemaankaan, vaikka moni sitä toivoisikin. Gimp on kuitenkin ilmainen, useilla alustoilla toimiva ja useimmille riittävät ominaisuudet omaava kuvankäsittelyohjelma. Jos uuden opettelu on vaikeaa, on Photoshopin käyttöön tottuneille saatavilla Gimpshop, jossa valikot on järjestetty kuten Photoshopissa.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *