GPS-avaimenperä pitää omistajansa kartalla

Eräillä ihmisillä on tapana hävittää kaikenlaisia hukkumiskelposia esineitä ja GPS:llä varustettu avaimenperä on kuin heille tehty. Tämä avaimenperä ei tosin pidä avaimia tallessa, vaan siihen ahdettu GPS-vastaanotin pitää huolen, että pysyt itse kartalla. Avaimenperän lisäksi tarvitsen vain GPS-valmiudella ja Bluetoothilla varustetun matkapuhelimen ja karttasovelluksen.

Proportan ”Freedom Keychain GPS SiRF III” on yrityksen sanojen mukaan maailman pienin ja tyylikkäin GPS-vastaanotin. Vastaanotin toimii muun muassa Google Mapsin ja Nokian Smart2Go -karttasovelluksen kanssa ja päätelaitteena voi käyttää mobiililaitetta, joka osaa Bluetooth 2.0:aa. Yhdellä latauksella toiminta-aikaa saa noin yhdeksän tuntia, vastaanotin voidaan ladata USB-liitintä käyttäen ja yhteyden saa parhaimmillaan 20 satelliittiin. Kartalla pysymisen hintana on noin 100 euroa tai hyvät suuntavaistot ja kartanlukutaidot.

(via Engadget)

Proporta

Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *