GPS-avaimenperä pitää omistajansa kartalla

Eräillä ihmisillä on tapana hävittää kaikenlaisia hukkumiskelposia esineitä ja GPS:llä varustettu avaimenperä on kuin heille tehty. Tämä avaimenperä ei tosin pidä avaimia tallessa, vaan siihen ahdettu GPS-vastaanotin pitää huolen, että pysyt itse kartalla. Avaimenperän lisäksi tarvitsen vain GPS-valmiudella ja Bluetoothilla varustetun matkapuhelimen ja karttasovelluksen.

Proportan "Freedom Keychain GPS SiRF III" on yrityksen sanojen mukaan maailman pienin ja tyylikkäin GPS-vastaanotin. Vastaanotin toimii muun muassa Google Mapsin ja Nokian Smart2Go -karttasovelluksen kanssa ja päätelaitteena voi käyttää mobiililaitetta, joka osaa Bluetooth 2.0:aa. Yhdellä latauksella toiminta-aikaa saa noin yhdeksän tuntia, vastaanotin voidaan ladata USB-liitintä käyttäen ja yhteyden saa parhaimmillaan 20 satelliittiin. Kartalla pysymisen hintana on noin 100 euroa tai hyvät suuntavaistot ja kartanlukutaidot.

(via Engadget)

Proporta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *