Windowsin ominaisuuksia: FTP ilman passiivi-moodia

Microsoft osaa aina yllättää ja Windows-käyttöjärjestelmistä paljastuu erikoisia ominaisuuksia kuin kulman takaa. Ei ilmeisesti ole niin pientä ohjelmaa tehty, ettei Microsoft onnistuisi sitäkin räpeltämään.

Tällä kertaa täytyi todeta, että Windows XP:n komentokehoitteessa toimivasta FTP-ohjelmasta, ftp.exe, on jätetty toteuttamatta passiivi-moodi. Tietenkään komentokehoitepohjaista FTP-ohjelmaa harvemmin tarvitsee, mutta kun kerta sellainen on päätetty käyttäjälle tarjota, olisi sen voinut myös toteuttaa kerralla kunnolla.

Käyttäjälle ongelma ei ole suuri, sillä tarjolla on useita ilmaisia ja hyviä graafisia FTP-ohjelmia kuten WinSCP, joissa yhteyden voi määritellä passiiviseksi. Komentokehoitteesta ajettava FTP olisi vain ollut näppärä nopeaan testaukseen ja toimivuuden toteamiseen. Microsoftiin voi aina luottaa.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *