N95:n uusi firmware tuo parannuksia ja uusia ominaisuuksia

Nokian N95-luurille ilmestyi jokin aika sitten uusi firmware (20.0.015), joka netin mukaan toi useita uusia ominaisuuksia ja parannuksia luurin toimintaan. Päivityksessä lupaillaan parempaa kameraa, kehittyneempää muistinhallintaa, hakutoimintoa ja N-Gage demoja. Tarkemman analyysin uudesta firmwaresta voi lukea All About Symbian -sivustolta. Etenkin muistinhallinnan parannus oli toivottavaa, sillä N95 on jo muutaman viikon käytössä osoittanut olevansa aikamoinen muistirohmu.

N95:n firmwaren päivitys sujui helposti PC Suiten avulla, jonka avulla sai ensin tehtyä varmuuskopion luurin sisällöstä, haettua uusimman ohjelmiston ja päivittämään puhelimen. Lopuksi vielä varmuuskopion palauttaminen ja luuri sai oikeat asetuksensa ja sovelluksensa takaisin. Olisikohan ihmettelyyn ja ohjelman päivittämiseen mennyt kaiken kaikkiaan vajaat puolisen tuntia. Helppoa. Kaikki asetukset tuntuivat palautuneen takaisin varmuuskopioista lukuun ottamatta verkon kaksitoimisuuden asetusta (vain GSM) ja Google Maps -sovellusta.

Uuden ja vanhan ohjelmiston erot huomaa varsinkin kameraa käytettäessä, sillä kuvien ottaminen on nyt nopeampaa ja galleriassa kuvia pystyy selailemaan paljon jouhevammin ilman välilatailua. Vaikka luuri on päivityksen jälkeen hieman jouhevampi ja vikkelämpi, on se edelleen hieman jähmeä ja käynnistelee itseään uudestaan erilaisissa tilanteissa. Tähän mennessä muutaman kerran Google Mapsin ja GPS:n kanssa ja PC Suitea käytettäessä. Ei mitään erikoista Symbian luureille. Lupaustensa mukaan, ohjelmistopäivitys toi paljon parannusta luurin toimintaan ja ominaisuuksiin. Ei tästä silti N95 8GB:sta paremmalla akkukestolla ja isommalla muistilla saa tekemälläkään.

Matkapuhelimen ohjelmiston päivittäminen vei päivitysaikakaudelle myös puhelimien osalta, sillä en ole aikaisemmin päivitellyt luurieni ohjelmistoja. Yllättävän helppoa se olikin, vaikka mielikuvat viittasivat vaikeaan ja hankalaan operaatioon. Ohjelmistojen päivittäminen mitä erilaisimpiin laitteisiin tuntuu olevan nykyaikaa ja onneksi se on tehty suhteellisen helpoksi. Pari napin painallusta ja uusi ohjelmisto on toivottavasti onnistuneesti ajettu laitteeseen. Toista se oli ennen.

Tietenkin sitä toivoisi, että elektroniset tuotteet tulisivat markkinoille valmiina, ettei käyttäjän tarvitsisi toimia tuotetestaajana. Valitettavasti keskeneräisten ohjelmistojen ja tuotteiden markkinoille julkaiseminen on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Toki on erittäin suotavaa, että valmistajat tuovat tuotteisiinsa korjauspäivityksiä, uusia ominaisuuksia ja päivittävät laitteet tasolle, jossa ne olisi pitänyt jo alkujaan olla.

Lisäys, 21.12.2007:
Tietokone.fi uutisoi N95:n ohjelmistopäivityksestä ja kertoo, että N95:n ohjelmistopäivitys poistaa ilmaisesta Nokia Maps -sovelluksesta mahdollisuuden nähdä gps-sijiantinsa kartalla ja reittinsä perille. Uutisen mukaan Nokia ei poistanut ilmaisversiosta ominaisuutta ahneuttaan, vaan muut karttojen lisensoijat ovat puuttuneet asiaan. Nokia ja muut laitevalmistajat lisensoivat karttoja muun muassa Navteqilta ja Tele Atlakselta, ja lisenssisopimukset määrittelevät käyttöehdot.

Ei tuosta Nokia Mapsista varsinaisesti GPS-navigaattoriksi ole, joten tuon ominaisuuden poistaminen ei ole suuri menetys verrattuna mitä ohjelmistopäivitys tuo tullessaan. Päivityksen jälkeen puhelin on tuntunut paljon paremmalta ja etenkin kameran toiminta on parempi kuin ennen.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *