Neljän 5 Megapikselin kamerakännykän kuvanlaatu vertailussa

GSMArena.com-sivusto julkaisi joulukuussa lyhyen, mutta mainion vertailun neljän 5 Megapikselin kamerakännykän kuvanlaadusta. Vertailtavina kamerakännyköinä olivat Nokia N95 8GB, Sony Ericsson K850, Samsung G600 ja LG KU990 Viewty.

Vertailu on toteutettu ovelasti ja eri matkapuhelimien kuvia ei liitetä suoraan kyseiseen kamerapuhelimeen, vaan testikuvat ovat nimetty A, B, C ja D-kirjaimin. Lukija voi siis ensin itse arvuutella ja vertailla kuvanlaatuja ilman kyseiseen merkkiin liittyvien ennakkoluulojen vaikuttamista. Tarjolla on seitsemän eri kuvaa, joista viisi on ulkokuvia ja kaksi makrotyylisiä kuvia. Vertailujoukkoon olisin toivonut myös sisäkuvia ja kuvia tilanteissa, joissa on huono valaistus.

Vertailutestin ”voittaja” valittiin käyttäjien arviointien perusteella äänten jakauman perusteella parhain kuvanlaatu erottui selkeästi muista kamerapuhelimista. Tulokset löytyvät vertailun toiselta sivulta, jossa paljastetaan kirjainten takana olleet kamerapuhelimet ja niiden saamat äänet. Vertailutestin lopussa GSMArena.com kertoo, että piakkoin olisi tulossa 5 Megapikselien kamerapuhelinvertailu, jossa suoritetaan tarkempaa vertailua. Kuvanlaatu on vain yksi, joskin tärkeä, osa kokonaisuutta.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *