Helppoa ruudunkaappausta Windowsissa FSCapturella

Ruudunkaappausten ottaminen on teoriassa helppoa, vain yksi napin painallus, mutta kaapatun ruudun saattaminen kuvaksi onkin sitten hieman vaivalloisempaa. Jos haluaa ottaa useamman kuin muutaman ruudunkaappauksen, on kätevää jos kaapatun ruudun saa suoraan kuvatiedostoksi, eikä vasta erikseen kuvankäsittelyohjelman kautta kierrätettynä.

Windowsissa tämä onnistuu muun muassa käyttämällä FSCapture-ohjelmaa, joka tarjoaa kattavat ominaisuudet ruudun kaappaamiseen ja on ilmainen versioon 5.3 saakka. Ohjelman voi käynnistää taustalle Windowsin tehtäväpalkkiin ja kutsua esiin haluamillaan pikakomennoilla kaappaamaan koko ruudun, tietyn ikkunan tai halutun alueen.

Ilmeisesti Microsoftin Vistassa tulee mukana Snipping tool, joka melkein vastaa Applen Mac OS X:n yksinkertaiseen tapaan ottaa ruudunkaappauksia, joten tulevaisuudessa tämäkin on hieman helpompaa jo vakiona.

Toisena vaihtoehtona voi käyttää Gimpistä poimittua Lightscreeniä, joka myös tarjoaa riittävät ominaisuudet ruudunkaappausten kätevään napsimiseen.

FSCapture FSCapture FSCapture

Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *