LDAP-hakemiston tiedot haltuun

LDAP-hakemisto on kätevä tapa säilyttää käyttäjien tietoja ja autentikoida käyttäjiä. LDAP-hakemistosta löytyvien tietojen selaamiseen ja käsittelyyn löytyy useita ohjelmia, joista toiset ovat käyttötarkoituksesta riippuen kätevämpiä kuin toiset.

JXplorer
JXplorer on Javalla toteutettu avoimen lähdekoodin LDAP-työkalu, jolla onnistuu sekä LDAPin selaaminen että tietojen käpistely. Ohjelma on toteutettu standardien mukaisesti, joten sitä voidaan käyttää kaikkien LDAP- tai X500-hakemistojen kanssa. JXplorer on ladattavissa Windows, Mac OS X, Solaris ja Linux -alustoille.

JXplorer ei ole ulkonäöltään niitä kauneimpia sovelluksia, mutta tarjoaa toiminnallisuudeltaan kätevän ja kevyen kokonaisuuden. Ohjelmalla onnistuu LDAPin perusoperaatioiden lisäksi monimutkaisemmatkin toiminnot ja on laajennattavissa Javalla toteutetuilla lisäosilla.

JXplorer

Apache Directory Studio
Apache Directory Studio on Eclipseen pohjautuva LDAP-työkalualusta, joka on tarkoitettu käytettäväksi minkä tahansa LDAP-palvelimen kanssa, mutta erityisesti Apache Directory -palvelimen kanssa. Directory Studio on saatavilla Windowsille, Mac OS X:lle ja Linuxille.

Apache Directory Studion Eclipse-taustan huomaa nopeasti ja kokonaisuus tuntuukin hieman raskaalta. Ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia on paljon ja jos LDAP-hakemiston käsittelytarpeet ovat vain satunnaista selaamista, on Apache Directory Studio turhan järeä työkalu.

Apache Directory Studio Apache Directory Studio

Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *