Trek Stop: pyörätarvikkeita ja virvokkeita automaatista

Trek Stop

Etenkin pidempiä matkoja pyöräillessä, on kätevää ja järkevää varustautua mahdollisen välinerikon varalta. Käytännössä tämä tarkoittaa vähintään sisärenkaan, paikkarasian ja pumpun sekä ketjunkatkaisimen ja ketjun palan kantamista.

Aina ei kuitenkaan ole mahdollista varautua ongelmien varalle ja jenkeissä Madisonissa Wisconsinin piirikunnassa onkin pystytetty automaatti, josta voi ostaa pyörän varaosia hieman kuin makeis- ja juoma-automaatista. Trek Stop Cycling Convenience Center -automaatista löytyy erilaisia pyöränosia kuten vararengas, paikkaussetti, juomapullo ja virkisteitä kuten evästä ja kylmää juotavaa. Lisäksi automaatti on varustettu kätevällä korjaustelineellä, johon pyörän saa nostettua korjauksen ajaksi ja samalla voi katsella ohjeita korjausvideoilta. Rengastakaan ei tarvitse hinkuttaa täyteen, vaan saatavilla on myös ilmaa ja eksymisen varalle automaatista löytyy myös kartta.

Trek Stopista löytyy siis melkein kaikki, mitä pyöräilijä voi tarvita ja on varmasti kätevä esimerkiksi työmatkapyöräilijöiden tarpeisiin. Vaikka pyöränosa-automaatti on vielä prototyyppi, uskoisi sille olevan kysyntää.

(via Engadget)


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Trek Stop: pyörätarvikkeita ja virvokkeita automaatista”

 1. Marko avatar

  Heh, noilla vanteilla yhdenkin pinnan katoaminen vaikuttaakin jo hieman enemmän kuin normaalisti. Itse juuri vaihdoin satulalaukun juomareppuun, johon mahtuu nyt myös työkalujen lisäksi myös iskaripumppu, mutta ei sentään pinnoja ole vielä tullut kuljetettua. Ehkä pitäisi.

  Ei Trek Stoppeja varmastikaan aktiivipyöräilijöitä varten ole suunniteltu, jotka varmasti kantavat mukanaan tarvitsemansa (tai ainakin melkein) varaosat ja pikakorjausvälineet, vaan taitaa olla lähinnä pyöräilyn edistämistä ja PR-juttuja.

  Linkittämässäni jutussa kirjoitetaan, että autoille ja moottoripyörille on saatavissa huoltoa kaikkialta ja Trek Stop on vastaus pyöräilijöiden tarpeisiin. Vielä jos pyöräosa-automaattiverkosto olisi yhtä kattava kuin huoltoasemien :)

 2. Jari avatar

  Ihan kiva idea sinänsä, mutta nuita pitäisi olla ripoteltuna melko tiuhaan että niiden tuoma hyöty voittaisi yksinkertaisen satulalaukun.

  Kerran olen tien päällä joutunut akuutin pinnapulan uhriksi, siinä ei 5-10 km päässä oleva pyöräautomaatti olisi paljoa lohduttanut. Leathermanillä sai viereiset pinnat kirittyä niin että kotia pääsi (~30 km), nykyään mukana kulkee multitool, jossa myös pinna-avaimet :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *