N95 ja keväällä julkaistu v21.0.016 firmware: pieniä uudistuksia

Nokian N95:lle ilmestyi jo aikaisemmin keväällä uusi firmware, versionumeroltaan v21.0.016, mutta koska kyseessä ei ollut yhtä merkittävä uudistus kuin aikaisempi, jäi puhelin päivittämättä. Muutenkin puhelimen softan päivittäminen on sen verran työlästä, ettei sitä jaksa askarrella elleivät uudistukset ole riittävän suuria. Päätin kuitenkin ennen lomamatkaa lisäillä karttoja Nokia Mapsiin ja samalla vaivalla päivittää luurin, niin tuli sekin ajan tasalle.

All About Symbian -sivusto uutisoi aikanaan uudesta firmwaresta ja listasi muutamia uusia ja parantuneita ominaisuuksia:

  • Sujuvampi ja nopeampi Galleria
  • Uudet nopeammat Java-kirjastot, jotka toivottavasti nopeuttavat Java-sovelluksia.
  • Flash Lite 3 eli flash-sivustot kuten Youtube toimivat.
  • Parempi tuki Bluetooth-kuulokkeille
  • Web-selaimeen ennakoiva tekstinsyöttö
  • Virransäästötoimintoa parannettu, joten akun uskoisi kestävän pidempään.

Loppupeleissä uuden firmwaren asentaminenkin sujui hitaasti, mutta varmasti ja varmuuskopiosta asetusten ja datan palautuksen jälkeen oltiin takaisin lähtöpisteessä uuden softan kera. Samalla kertaa päivitin myös puTTYn, Nokia Mapsin sekä Opera Minin. Lisäksi olisin asentanu rotateMe-sovelluksen, joka kääntää luurin näytön automaattisesti puhelimen suuntaisesti, mutta en jaksanut kikkailla Symbian-sovellusten allekirjoitusten kanssa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *