Ammuntasimulaattorilla parempia tuloksia ja kohti Olympiakultaa

Olympialaisetkin käynnistyivät viime perjantaina, tai itseasiassa jo hieman aikaisemminkin ja uutisointia kisoista ja siihen liittyvistä aiheista on joka tuutti täynnä. Paljon on ollut juttua, että teknologia ja sen mahdollistamat uudet varusteet näyttelevät nykyään tärkeää osaa urheilijan suorituksessa. Teknologiaa voi hyödyntää myös harjoittelussa ja esimerkiksi ammuntaa voi treenata ammuntasimulaattorissa.

Marksman Training Systemsin ST-2 -ammuntasimulaattori haulikko- ja kivääriammuntaan on suunniteltu erityisesti vaativille käyttäjille kuten ammunnan opettajille, mutta muun muassa Venäjän ja Slovakian savikiekkoampujat ovat harjoitelleet laitteen avulla Pekingin Olympialaisia varten.

Laite mahdollistaa useita erilaisia ammuntatilanteita metsästyksestä ammuntaharrastukseen ja sallii ampujan käyttää omaa asettaan. Lisäksi järjestelmä näyttää ruudulla erilaisia tietoja suoritteesta kuten esimerkiksi miksi osumasta tulikin ohilaukaus. Tuotteen sivuilta löytyy lyhyt esittelyvideo ja ihan kätevältä laitteelta vaikuttaa. Hieman samantyylinen kuin virtuaalinen ralliauto.

Vaikka simulaattoria käytettäessä ei aivan autenttisia olosuhteita tietenkään voida koskaan saavuttaa, on ainakin varmaa, että virtuaaliharjoittelu on sekä edullisempaa että luontoystävällisempää. Ammunnassa ase ei kulu, ammukset eivät pauku eikä kiekot, eläimistä puhumattakaan, hajoile pitkin kenttiä.

Ainakaan vielä ei ammuntasimulaattorin käytöstä ole tainnut olla hyötyä Olympiakullan jahdissa, ellei sitten Satu Mäkelä-Nummela ole käynyt paukuttelemassa myös virtuaalisestikin. Vielä on tosin ammuntalajeja jäljellä, joten eihän sitä koskaan tiedä.

St-2 Shooting Sim

(via Engadget)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *