Ikean tee-se-itse Bestå TV-taso

Pääsin viimeinkin viime viikonloppuna käymään Ikeassa, sillä TV-tasostani oli tullut auttamatta liian pieni kaikille vempeleille. Löysinkin muutamia potentiaalisia vaihtoehtoja, mutta kaikissa oli jotain hyvää ja jotain huonoa. Näköjään myös huonekalujen valinta voi olla vaikeaa.

Löysin kuitenkin melkein kelvollisen TV-tason, vaikka en kyllä pystynyt ymmärtämään suunnittelijan ajatuksia. Mitä tekee TV-tasolla, jossa välitasojen takaosassa ei ole aukkoa johtojen läpivientiä varten: ei sitten yhtikäs mitään. No, ainahan reiät johdoille voi tehdä itsekin.

Bestå TV-tasoon syntyikin helposti johtojen läpiviennit luikauttamalla sahalla pienet puolipyöryläiset reiät takaseinän ohueen levyyn. Työkalupakistani ei kyllä löytynyt oikein kunnollisia työvälineitä, mutta kyllä se pieni rautasahakin ”puuhun” upposi kuin sulaan voihin. Helpointa olisi ollut hurauttaa reikäsahalla, mutta paikallinen Clas Ohlson oli ilmeisesti lopettanut käsiporien myymisen, enkä tätä varten halunnut sähköporaa hankkia. No, reiät tuli kuitenkin saatua aikaan ja melkeinpä vielä pyöreät.

Ikean Bestå -huonekalusarja on muuten aika näppärä, sillä sarja on käytännössä kuin aikuisten Lego-sarja, jossa erilaisista osista rakennetaan haluttu kokonaisuus, tai ainakin melkein. Tietenkin jos haluaa huonekalunsa puusta, eikä puristetusta pahvista, kannattanee suunnata jonnekin muualle kuin Ikeaan.

Bestå Bestå

Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *