Parranajo ja Gillette Fusion Power Stealth

Olen parran kasvun alkamisesta lähtien ajanut parran sähkökoneella ja partahöyliin saati perinteiseen veitsellä partakasvuston siistimiseen ei ole tullut juurikaan tutustuttua. Luotettava Braunin partakoneeni alkoi kuitenkin jo olemaan elinkaarensa päässä teränvaihdosta huolimatta, joten oli siis aika tutustua hieman tarkemmin mitä partahöylillä olisi tarjottavana.

Tekniikkaa rakastavana ihmisenä ostin kaupasta tietenkin Gilleten (flash) turuilla ja toreilla mainostettavan Fusion Power Stealth -partahöylän ja Fusion Hydra Gel -partageelin sisältävän paketin. Kyseisestä höylästä löytyy ”5 entistä lähemmäksi toisiaan sijoitettua Power Glide -terää. Tällöin yksittäiseen terään kohdistuu vähemmän painetta ja parranajo on ennenkokemattoman miellyttävää.” ”Joustavat Comfort Guard mikroliuskat (15 kpl) kohottavat partakarvat ihosta, jolloin parranajo on uskomattoman miellyttävää ja tarkkaa.” Lisäksi höylässä on E-vitamiinia, aloeta ja luonnonöljyjä sisältävä Indicator Lubrastrip voitelunauha. Kaiken lisäksi partahöylä on varustettu Power Handle -varrella, joka tuottaa hellävaraisia mikrosykähdyksiä. Vaihtoterän takaa löytyy parranrajausterä esimerkiksi pulisonkien ajoon ja parran muotoiluun.

Kaikkea ne mainosmiehet ja insinöörit keksivät, mutta korulauseista ja ominaisuuksista huolimatta, ei Gilleten partahöylien lippulaiva oikein nostattanut tunteita. Ainakaan positiivisia. Kenties en vain osaa ajaa partaa oikein partahöylällä, sillä tuntui että höylä enemmänkin repi karvoja naamasta kuin leikkasi niitä. Ainakin ajo oli takkuista. Luin kyllä partahöylällä ajon ohjeet, mutta ei se juurikaan auttanut. Kaiken kukkuraksi partahöylällä ja -geelillä lutraaminen on mielestäni aikaa vievää ja hankalaa.

Partahöylät ovat varmasti käteviä ja hyviä välineitä, mutta itselleni ne eivät oikein tunnu sopivan. Parempi siis vain pysyä partakoneiden parissa ja tilata uusi Braun lähimmästä verkkokaupasta. Partakoneita (Brauneja) kun on tarjolla liikkeissä rajoitetuin valikoimin ja ikävän ylihinnoiteltuina. Onneksi Koneboxissa sattuikin sopivasti olemaan tarjouksessa Braunin 9585 -partakone Clean & Renew -latausasemalla. Siinä vasta hieno laite onkin.

No, pitänee kuitenkin joskus viikonloppuisin ajaa välillä parta myös höylällä ja siten voi vaikka vertailla leikkausjälkeä.

Fusion Power

Posted

in

,

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “Parranajo ja Gillette Fusion Power Stealth”

 1. Marko avatar

  Katselinkin, että tuollainen kunnon perinteinen yksiteräinen partahöylä voisi olla aika kätevä ja varmasti parempi kuin G:n tuotteet. Netin tietolähteiden mukaan yksiteräisissäkin on monia eri muuttujia, jotka vaikuttavat ajotulokseen ja miellyttävyyteen.

  Kuulemma se oikea tapa parranajoon olisi käyttää partaveitseä, mutta mielipiteitä on monia. En kyllä ole sellaista koskaan kokeillutkaan.

  Joskus armeija-aikoina kokeilin ihan normaalilla vaahdolla, mutta ei se oikein silloinkaan innostanut. Höylällä ajettaessa ei leikkausjäljessä kyllä ole mitään valittamista, mutta lähinnä se prosessi tuntuu niin kovin työläältä.

  Pitää selkeästi tehdä vertaileva testi, pysyisikö sänki siedettävissä mitoissa höylällä ajettaessa pidempään kuin sen pari päivää.

 2. Jari avatar

  Omasta F1 Williamsistanikin posahti terät pari viikkoa sitten ja piti ihan laskemalla laskea mikä tapa olisi halvin. Päädyin lopulta noin 130e vuosikustannuksiin, niin höylällä kuin koneella. Käyttäen oletusta, että vaihtaa partakoneseen kerran terät ja sitten koko koneen. Höylistä käytin verrokkina ison G:n Mach III:a.

  Lopulta tilasin ebaystä uudet terät, jotka saapuivat viikossa Englannista.

  Sitten kun Philipsistäni kuolee akku tai seuraavat terät tylsyvät, saatan pian ostaa safety razoreita syövän höylän. http://www.miehenkauppa.fi/merkur-futur-partahoyla-p-69.html

  BTW. Oletko kokeillut ihan normivaahtoa geelin sijasta? Minusta höylällä saa ehdottomasti parasta jälkeä kaikista mukavimmin, mutta toisaalta taas ruukaan kyllä pitää pikku sänkeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *