Mac OS X ja Samba-jaon Error code -6602

Finder antaa välillä hieman erikoisia virheilmoituksia, joista ei voi päätellä ongelman todellista syytä. Yritin jakaa Linuxissa levyä OS X:lle Samban kautta, mutta yritettäessä liittää levyä Finderin ”Connect to Server” (Omena + K) -toiminnolla osoitteen ollessa muotoa smb://<palvelin>/<jako> , sain vain ”A volume failed to mount. The volume ”Foobar” could not be mounted.” ja virhekoodin sisältävät virheilmoitukset. Todella valaisevaa, eikä Googlekaan tuosta oikein järkevää selkoa tarjonnut.

”Sorry, the operation could not be complete because an unexpected error occurred (Error code -6602)” – Apple Finderin esimerkki valaisevasta virheilmoituksesta

Onneksi asiaa voi aina tutkia komentorivin kautta ja yritettäessä Terminaalissa smbclient -L //<palvelimen osoite> -komennolla listata jaettuja hakemistoja, saatiin nätisti lista Samban kautta jaetuista levyistä. Myös Finder löysi jaot, jos osoitteeseen ei antanut jaon nimeä. Kuitenkin yritettäessä selata jaon sisältöä smbclient //<palvelin>/<jako> -U <workgroup>/<username> -komennolla, ei se onnistunut, mutta tuloksena oli hieman vähemmän kryptinen virheilmoitus:

Hibernal: ~ $ smbclient //<palvelin>/<jako> -U <workgroup>/<username>
Password: 
Domain=[JUNCTION] OS=[Unix] Server=[Samba 3.0.33]
tree connect failed: NT_STATUS_ACCESS_DENIED

Selkeästi käyttäjätunnuksen tai salasanan kanssa on jotain ongelmaa. Hieman lisää asiasta googlettamisen jälkeen löysin vinkin, että Linuxin Samba-salasana ei välttämättä olisi kunnossa, vaikka on se muistaakseni aikaisemmin toiminut. Asia korjaantuisi komentamalla totuttuun tapaan käskyttämällä Samba-palvelimena toimivassa Linux-koneessa sudo smbpasswd -a <username> ja antamalla käyttäjälle salasana.

Tämän jälkeen Finder suostui liittämään Samballa jaetun levyn ihan ongelmitta. Helppo ratkaisu, kunhan kryptinen virhekoodi oli ensin saatettu luettavaan muotoon.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *