Thunderbird ja sähköpostien sekä kansioiden poistaminen

Thunderbird on kätevä sähköpostiohjelma, vaikka sisältääkin välillä hieman yllätyksellisiä ominaisuuksia. Ihmettelin, kun poistetut sähköpostit eivät menneet Roskakoriin, vaan tuntuivat häviävän kuin tuhka tuuleen. Lisäksi kansioiden poistaminen ei onnistunut alkuunkaan.

Ongelmaksi selvisi IMAP-sähköpostilaatikon kansiorakenne, jossa oli Roskakori, Lähetetyt ja Luonnokset -kansiot sekä Inboxin tasolla että Saapuneet-kansion alikansioina. Thunderbird ilmeisesti sekaantui kahdesta Roskakorista ja viestit poistuivat suoraan. Lisäksi Internet-lähteiden mukaan kansioiden poistaminen ei onnistu, koska Thunderbirdin mielestä Roskakori voi sisältää vain viestejä, eli sen pitää olla samalla tasolla Saapuneet-kansion kanssa.

Tilaamalla IMAP-postilaatikosta vain Saapuneet-kansion tasolla olevan Roskakorin, alkoivat viestit taas siirtymään poistettaessa oikeaan paikkaan ja kansioidenkin poisto onnistui jälleen.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *