Java-kehitys ja OS X: JAR-paketin leipominen

JAR-paketin voi luoda Mac OS X:ssä joko perinteisesti tai helposti. Helpolla tavalla edettäessä saadaan määriteltyä muutamia OS X -spesifisiä ominaisuuksia, kun JAR-paketista luodaan niin sanottu app-sovellus. App:n rakentaminen onnistuu Xcode Developer Toolsin mukana tulevalla Jar Bundlerilla (/Developer/Applications/Utilities/), josta vain klikataan sopivat vaihtoehdot.

Sovelluksen otsikon saaminen OS X:n menupalkkiin onnistuu antamalla Properties-välilehdeltä Bundle Nameksi haluttu teksti. Komentoriviltä ajettaessa otsikon asettaminen onnistuu java -Xdock:name="Foo Bar" -jar foobar.jar -komennolla.

Kuvakkeen luominen Applen icns-formaattiin onnistuu Xcoden Icon Composer -työkalulla (/Developer/Applications/Utilities/), joka voidaan sitten liittää Jar Bundlerissa sovelluksen kuvakkeeksi.

Perinteinen JAR-paketointi
Perinteinen Jar-paketointi menee luomalla Manifest.txt, jossa määritellään sovelluksen Main-luokka. Manifestissa pitää olla lisäksi yksi tyhjä rivi tiedoston lopussa.

Main-Class: foo.bar.logic.Lorem

Manifest.txt lisätään JAR-pakettiin komennolla jar cfm foobar.jar Manifest.txt foo/bar/, jolloin Jar luo pakettiin oikeanlaisen Manifest-tiedoston.

Levykuvan kasaaminen
Jos tehdyn App:n lisäksi haluaa jakaa (Mac OS X) käyttäjille muitakin tiedostoja kuten Readme-tiedoston, voi Disk Utilityn avulla kietaista kokonaisuuden levykuvaksi eli Disk Imageksi (.dmg). Kerää haluamasi tiedostot omaan kansioon ja valitse Disk Utilitystä File -> New -> Disk Image From Folder ja valitse kansio, johon sovelluksen tiedostot keräsit. Nyt käyttäjän täytyy ennen sovelluksen käyttämistä avata tehty paketti Finderiin.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *