Rätinää ja räimettä elokuvateatterissa

Elokuvissa käyminen on jotenkin aina yhtä hankalaa, kun ensin pitää valita kiinnostava elokuva, sopiva esitysaika ja varata liput ennakkoon tai toivoa, että salissa on vielä kelvollisia penkkejä jäljellä. Vastineeksi tosin saa ison ruudun, isosti tehosteääniä, mukavan penkin ja enemmän tai vähemmän kanssakatsojia. Onneksi elokuviin lähtemistä oli pakottamassa joululahjaksi saamani elokuvaliput, joiden kelpoisuusaika oli uhkaavasti hupenemassa käsiin.

Leffavalintani osuivat alkuvuoden toimintapläjäyksiin eli Terminator Salvation, Star Trek ja Transformers: Revenge of the Fallen -elokuviin, jotka pohjasivat aikaisempiin elokuviin ja tarjosivat siis tuttua tarinaa. Valinnat eivät pettäneet, mutta eivät juuri yllättäneetkään, sillä ruudulta sinkoili runsaasti tehosteita ja köykäisesti rakennettua tarinaa. Toisaalta, kyseisiltä elokuvasarjoilta on muuta hieman vaikea odottaakaan, joten elokuvat tarjosivat mitä lupasivatkin.

Star Trek oli ihan mielenkiintoinen, kun tarina kertoi U.S.S. Enterprisen miehistön syntytarinan, vaikkakin Kirkin nuoruus oikaistiin hieman kömpelösti. Terminator Salvation vastaavasti ei visuaalisia efektejä ja toimintaa lukuun ottamatta juuri kelvollista juonta tarjonnut, mutta oli sentään kolmatta Terminatoria hieman parempi. Transformers: Revenge of the Fallen oli tiukkaa visuaalisesti näyttävää toimintaa ja tarinaan oli saatu myös hieman huumoria, jonka mielekkyydestä voi olla montaa mieltä. Ihan viihdyttävää katsottavaa kaikki tyynni ja pari tuntia per elokuva kului nopeasti.

Alkuvuodesta kirjoittelin vuoden 2009 leffatarjonnasta ja listalla olisi vielä paljon katsottavaa ja odoteltavaa. Saa nähdä mitä elokuvia sitä elokuvateatteriin viitsii vielä lähteä katsomaan.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *