Kohti saarivaltakuntaa

Kävin viime perjantaina Finnconissa kuuntelemassa George R. R. Martinin Guest of Honour -puheen, joka conin teemaan liittyen käsitteli matkaa: mielikuvituksessa tai reaalimaailmassa. Puheen ydinajatuksena oli, että kirjoja lukemalla pääsee matkustamaan uusiin maailmoihin ja kohtaamaan uusia tuntemattomia asioita; paljon enemmän kuin fyysisesti matkaamalla.

Matka ei ole pelkästään paikasta A paikkaan B taivaltamista, vaan myös elämää: uuden oppimista ja henkistä kasvua. Usein matkustaminen yhdistää nämä matkan molemmat puolet, ja niinpä huomenna suuntaankin viikoksi kohti uusia maailmoja, päämääränä Edinburgh, Skotlanti. Yhdistyneiden kuningaskuntien saarivaltakunnan maa, josta ensimmäisellä ajatuksella tulee mieleen viski, kiltti, säkkipilli, haggis, linnat ja Roope Ankka. Saa nähdä mitä muuta viikon aikana tulee koettua vuokra-auton avustuksella, jolla on tarkoitus matkata kokemaan kulttuuria, viskitislaamoja ja maisemallisesta luontoa, palaten aina yöksi takaisin lähtöpisteeseen. Britannista löytyisi myös Martinin Tulen ja jään laulu -kirjojen maailman Muurin esikuvana toiminut Hadrianuksen valli, mutta mielenkiintoisuudestaan huolimatta se jäänee näkemättä.

Matka alkaa aina odotuksella kohti uusia jännittäviä maailmoja ja irtautumaan arjesta, ja tapahtui matka sitten mielikuvituksessa kirjojen avustuksella tai ei.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *