Games People Play -messut 2009

Olen selkeästi mainosten uhri, sillä haksahduin viime lauantaina (19.9.2009) piipahtamaan Games People Play -messuilla Helsingin Kaapelitehtaalla. Painotus sanalla piipahtamassa, sillä messujen anti oli aika köykäinen ja jo ulkoapäin pystyi aistimaan puuttuvaa messutunnelmaa: Kaapelitehdas näytti autiolta. Messuilla oli tarjolla pääasiassa konsolipelejä Xbox 360:lta, PlayStation 3:lta ja Wiiltä ja erilaisia perinteisiä pelejä kuten biljardia, dartsia ja lautapelejä.

Pelikonsolit olivat selkeästi tapahtuman vetonaulana ja äskettäin ilmestynyt NHL 2010 pyöri useammallakin ruudulla. Pelien osalta pääsi testaamaan muun muassa Dante’s Infernoa, Brütal Legendia, Need for Speed Shiftiä ja erilaisia Wii Sports Resort ja Fit -pelejä. Need for Speediä pystyi testaamaan Logitechin G25/G27 -ratin ja Plei Factoryn -pelituolin -yhdistelmällä. Ratti oli loistava, mutta vaikka tuolissa oli ideaa, ei ajotuntuma oikein lämmittänyt. Parempi kuitenkin kuin Xbox 360:n ratilla sohvalta ajaen.

Paikalla oli myös Circuit, jonka pisteessä pääsi testaamaan autopelejä kunnon formulamaisessa ohjaamossa GT-R Evolution -pelillä ja ratana näytettiin käytettävän Keimolaa. Näytillä oli myös Formula Ford -luokan ajokki, jonka kuskia Jesse Anttilaa vastaan pääsi päivän nopein kisailemaan. Hyvin näytti ratti kilpakuskilta taittuvan, vaikka muistaakseni itse ajoin nopeammin Keimolassa keväällä, kun Circuitin tarjontaan kävimme firman kanssa tutustumassa. Formularunko, ajotuntuma ja GT-R-pelin simulaatio on kyllä toimiva kokonaisuus.

Koko perheen pelimessuina mainostetun tapahtuman tarjonta oli laimeaa, etenkin kun pääsylipusta kiskottiin 12 euroa ja lisäksi ovipalvelusta 2,5 euroa. Sillä rahalla olisi odottanut hieman enemmän saavansa. Loppusyksystä järjestettävät DigiExpo-messut ovat olleet parempaa vastinetta rahalle.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *