Uutta kuosia ”work in progress”-menetelmällä

Kun eräät hankkivat blogilleen uuden kuosin ulkoistamalla suunnittelu- ja toteutusprosessin, toiset tykkäävät tehdä sen itse syöksymällä koodiin ja virittämällä asiat haluamallaan tavalla. ”Kun itse tekee, saa mitä tulee” -työskentelytavalla saa muun muassa teeman suomenkieliseksi, mutta tiedetäänhän se jo vanhan sanonnan tapaan, ettei suutarin lapsilla ole kenkiä.

Tällä kertaa lähestyn sivuston ulkoasun uudistamista hieman likaisesti ”work in progress” -näkökulmasta, eli tarkennan ja visualisoin asioita sitä mukaa, kun niitä ehdin ja keksin. Ei mitenkään nätti lähestymistapa, mutta kehittäjän kannalta kätevää, koska WordPressin ulkoasun virittäminen on hieman hankalaa ilman vastaavaa testikappaletta. Nyt näkee aina miltä lopputulos näyttää oikeasti.

Edelleen ulkoasun kokonaisilme on suhteellisen askeettinen, mutta aika näyttää mihin suuntaan ilme etenee. Sivuston aikaisemmatkin teemat ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta olleet suhteellisen hillittyjä ja sama trendi jatkuu varmaan edelleen. Tekniikan osalta kokeilussa on joitain CSS 3:n ominaisuuksia kuten @font-face, text-shadow ja box-shadow.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Uutta kuosia ”work in progress”-menetelmällä”

  1. Jasmo avatar

    Haha, aistin kuittailua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *