Quirky kauppaa talkoistettuja ideoita arjen ongelmiin

Blogin alkuaikoina kirjoitukset käsittelivät ajoittain, tai aika useinkin, erilaisia teknisiä vekottimia, mutta viime aikoina jutut ovat keskittyneet enemmän artikkelimaisiin juttuihin. Maailmalla on kuitenkin paljon mahtavia ideoita ja vekottimia, jotka ovat juttujen arvoisia, joten tässä muutamia innovatiivisia esineitä Quirkyn sivustolta.

Quirky on 2009 perustettu New Yorkilainen teollisen muotoilun yritys, joka hyödyntää crowdsourcingia, eli talkoistamista, määrittääkseen mitä tuotteita suunnitella ja valmistaa. Keksijät lähettävät ideoitaan sivustolle, jossa niitä voi äänestää ja myyntiin valituista tuotteista keksijä saa 30% voitosta. Kaikki sivuilla olevat ideat eivät ole niin ”hyödyllisiä”, mutta ideoiden taustalla on selkeästi enemmän tai vähemmän arkielämän ongelma ja ratkaisu siihen.

Weight To Go:
Montako kertaa olet pohtinut matkalaukkua pakatessa lentomatkaa varten, paljonko laukku painaa? Weight To Go yhdistää digitaalisen vaa’an, tunnistelapun ja lukon kätevään kokonaisuuteen. Tuote on vielä kehitteillä ja ennakoitu hinta 33 dollaria. Vaikuttaa näppärältä.

Thor:
Talven taas lähestyessä on syytä varautua auton ikkunoiden skrapaamiseen. Thor avustaa tässä tarjoamalla tukevan skrapan, jossa on tukeva jatkovarsi, tuplaskrapat ja kunnon käsituki. Tuotannossa jo oleva talviautoilun avustin maksaa 20 dollaria.

Boil Buoy:
Jos et jaksa katsoa vierestä, milloin kattilassa oleva vesi kiehuu, laita sinne Boil Buoy, joka hälyttää veden kiehuessa. Näppärä apuväline keittiöön kustantaa 15 dollaria ja on jo tuotannossa.

Vesta:
Vesta yhdistää vedenkeittimen ja kattilan esimerkiksi pastan, pikakeittojen tai nuudelien keittämiseen ja syömiseen. Ennakkomarkkinoinnissa oleva monitoimikattila maksaa arviolta 30 dollaria. Kätevä pieneen keittiöön tai työpaikalle.

Iron Station:
Kauluspaitojen hihojen silittäminen on aina hankalaa, etenkään jos silityslaudassa ei ole erillistä hihatelinettä. Iron Station -silityslauta ratkaisee asian tekemällä laudasta saksimaisen, jonka avautuviin saksiin voi hihat ja lahkeet vetää. Kätevää, vaikka itse harvoin jaksan normaaleja kauluspaitoja silittää. Näppärä silityslauta on tuotannossa ja hintaa sillä on 80 dollaria.

Ray:
Myös uusiutuvien energialähteiden helpompi hyödyntäminen on innostanut keksijöitä ja Ray-aurinkoenergiaa käyttävä laturi vaikuttaa näppärältä. Ei ehkä Suomessa kovin tehokas, mutta paneelin helppo sijoittaminen, ikkunaan kiinnittämisen mahdollisuus ja USB-liitäntä ovat käteviä ominaisuuksia. Ennakkomarkkinoinnissa olevaa aurinkoenergiaa saa 40 dollarilla.

Johtojen järjestely on selkeästi ollut monen ideoijan mielessä.

Plug Hub:
Auttaa järjestämään jatkojohtoon pöydältä tulevat piuhat siististi riviin ja piilottaa myös jatkojohdon kotelon taakse sekä pitää sen paikallaan. Jos edelleen olisi työpöytä, olisi tälle käyttöä. Tuotteella on hintaa 18 dollaria ja myynnissä.

Cable Collar:
Sähköpistokkeen päälle asennettava kehys, johon voi kierittää ylimääräisen piuhan. Tästä kun saisi Schuko-pistokkeellisen version, sillä ennakkomarkkinoinnissa olevan tuotteen 7 dollarin hinta ei ole paha.

Sling Back:
Sling Back mahdollistaa erilaisten teknisten laitteiden piuhojen kelaamisen laitteen sisälle, jolloin johto ei loju pitkin pöytää. Siistiä. 15 dollarin kelausväline on tuotannossa.

Cordies:
Auttaa pitämään piuhat järjestyksessä pöydällä kiinnittämällä ne pidikkeeseen. Ei enää matomaisia lonkeroita pitkin pöytää ja pöydän alle pudonneita piuhoja. Tuote on myynnissä 13 dollarin hintaan.

Cordlets:
Cordlets pohjaa samaan ideaan kuin Cordies, mutta mahdollistaa yksittäisen piuhan kiinnittämisen esimerkiksi näytön taakse kiinnitettävällä pidikkeellä. 4 kappaleen setti maksaa 10 dollaria.

Ihmiset ovat kyllä erittäin kekseliäitä ratkaisemaan arjen ongelmat, mutta ideasta on vielä pitkä matka tuotteeksi. Quirky on kyllä idealtaan mainio, sillä vaikka siinä tavallaan ryöstetään keksijän idea, saa myynnistä osuuden ja muuten koko ideaa ei välttämättä saataisi koskaan tuotteeksi asti. Samaa talkoistamisen ideaa hyödynnetään muun muassa Threadless t-paita -kaupassa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Quirky kauppaa talkoistettuja ideoita arjen ongelmiin”

  1. Anu Antikainen avatar

    Hei, olitkin bongaillut paljon Quirkyn tuotteita.
    Tiedoksi, nyt tulee Johtojemma.fi myymään Digi Expoon (4.-6.11.) Messukeskukseen os. 5B37. Uusina tuotteina meillä on mm. Quirkyltä tuo Cordlet ja Cordie, sekä 3 muuta johtojen järjestystuotetta… Lisäksi Uutuuksina Bosignin 5 tuotetta ja BlueLoungeltakin 3 uutta!
    Messujen jälkeen tuotteita tulossa myös verkkokauppaamme.
    Yst. terv. Anu Antikainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *