Kaksi päivää teknologiaa ja ratkaisuja Fujitsu Forum 2011:ssa

Kun Blue1:n Boeing 717 laskeutui viime perjantai yönä klo 01:20 Helsinki-Vantaa lentokentälle olin väsynyt, mutta iloinen. Viimeiset kaksi päivää Fujitsu Forum 2011:ssä Münchenissä olivat olleet mainioita ja täynnä teknologiaa, innovaatioita, ratkaisuja ja erinomaista seuraa. Olin yksi viidestä Lifebook4Life -projektin sisäpiiriläisestä, jotka pääsivät matkalle Saksaan Fujitsun konferenssiin ja tapaamaan projektin väkeä ja muita sisäpiiriläisiä. Aivan mahtava kokemus.

gates

Kirjoitin Fujitsu Forum 2011:stä pari viikkoa sitten ja tapahtuma vastasi paljolti odotuksia ja monilta osin ylitti ne. Olimme konferenssissa virallisesti lehdistön roolissa, mutta keskityin lähinnä nauttimaan konferenssin tarjonnasta ja tauoilla lehdistötilan mainiosta ruokatarjonnasta kuin aktiivisesta tilannepäivityksestä. Myöskään 3G:n puute ja (ilmaisen) WiFin epävarmuus eivät palkinneet.

icm

Fujitsu Forum 2011 agendastamme parhaiten jäi mieleen Meinolf Althausin, Fujitsun tuotestrategia/innovaatio johtajan, haastattelu, jossa hän vastasi rehellisesti ja avoimesti esittämiimme tiukkoihin kysymyksiin Stylistic Q550 puutteista ja kertoi millainen oli tuotteen kehityspolku. Ongelmat olivat jo tiedostettu ja parempaa tulossa. Lisäksi seurasimme lehdistön kysymys&vastaus -tilaisuutta Fujitsun CTO:n kanssa, sessiota miten tablettitietokoneita voidaan hyödyntää yrityksissä, vertailua Fujitsun ja muiden valmistajien tuotteista ja torstaina kahta avainpuheenvuoroa. Ensin CTO kertoi miten Fujitsu kehittää asioita ohjelmiston ja raudan avulla ja myöhemmin Garry Kasparov kertoi innovaatioiden kehitystahdin hidastuneen viimeisten vuosikymmenten aikana. Pitäisi kuulemma innovoida vertikaalisesti, eli luoda uutta, kokeilla ja ottaa riskiä, eikä horisontaalisesti eli kehittää jo olemassa olevaa. Järkevää puhetta. Lisäksi keskiviikkoiltana ohjelmassa oli Anastacian konsertti ja mainiota saksalaista vehnäolutta bratwurstin ja bagelsien kera. Hyvin se veti.

meinolf keynotes

Lisäksi muutamina poimintoja messuilta kirjoitettakoon, että taulutietokoneet näyttivät olevan kovassa huudossa sekä erilaisten ratkaisujen alustana että perinteisinä tabletteina. Fujitsulla on Japanin markkinoilla DoCoMon brändin alla vesitiivis Android-tabletti, joka on kuulemma tulossa ensi vuonna myös Eurooppaan. Toivottavasti myös Ice Cream Sandwichin kera. Suuria puheenaiheita Androidin ja sen hyödyntämistä yrityskäytössä lisäksi oli myös pilven hyödyntäminen. Konferenssin Breakout Sessioiden sisältö löytyy Face2Fujitsu -blogista, joista voi tutkailla mitä aiheita käsiteltiin. Demoalue tarjosi laaja-alaisesti tietoa Fujitsun ja kumppaneiden palveluista ja NDA-alueella näimme tulevia tuotteita. Saa nähdä miten vielä puiset mallit muuttuvat oikeiksi tuotteiksi, mutta hyvältä vaikutti.

exhibition exhibition tablets

Englanninkielinen ja hieman tarkempi matkaraporttini Fujitsu Forum 2011:stä löytyy Lifebook4Life kirjoituksestani ja lisää valokuvia Facebook-profiilini kuvakansiosta.

fin

Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *