Metallirunkoinen HTC Sensation tarjoaa perusvarmaa Androidia

Tekniikka kehittyy, ohjelmistot päivittyvät ja sitä myöten tuntuu, että myös rauta vanhenee kuin itsestään. Kun vuosi sitten ostin HTC Wildfiren, budjettiluokan Android-puhelimen, oli se vielä ihan kelvollinen, mutta hiljaksiin toiminta heikkeni ja lopulta muutama viikko sitten aika ajoi ohitse ja hankin tilalle HTC Sensationin. Sen jälkeen avautuikin aivan uusi maailma puhelimen toiminnan sulavuudessa ja sovellusten määrässä.

.

HTC Sensation:
HTC Sensation julkaistiin kesällä ja on varustettu 4.3″ kapasitiivisella S-LCD qHD (960×540) -resoluution näytöllä ja Sense 3.0 -käyttöliittymällä. 8 megapikselin kamerasta löytyy tupla-LED-salama ja se kykenee fullHD (1080p) -videokuvaukseen ja etukamera on VGA-tasoinen. Liitinten ja fyysisten nappien osalta löytyy äänenvoimakkuuden säätimet, mikroUSB, 3,5mm kuulokelähtö ja virtapainike. Etupuolella on rivistö kapasitiivisia näppäimiä. Muotokieleltään laite on tuttua HTC:ta ja tukevan tuntuinen metallisen rungon ansiosta, joka näkyy myös 148 gramman painossa. Näyttö on ns. ”contour display” eli hieman kupea näyttöalueen ulkoreunoilta. Mitoiltaan laite on 126.1mm x 65.4mm x 11.3mm.

Suorituskyvystä huolen pitää Qualcommin MSM8260-järjestelmäpiiri, 1.2 GHz Scorpion-tuplaydinprosessori ja Adreno 220 -grafiikkapiiri, joille virtaa tuottaa 1520 mAh akku. Sisäistä talletustilaa löytyy 1 GB ja muistia 768 MB. Tallennustilaa voi laajentaa microSD-kortilla ja mukana tulee 8 GB -palikka. Ominaisuuslistalta löytyy muun muassa GPS, Gyro sensori, kiihtyvyysanturi, digitaalinen kompassi, läheisyystunnistin ja taustavalon sensori. Yhteyksistä huolehtivat 3G (14,4/5,76 Mbps), GPRS (114 Kbps), Edge (268 Kbps), WiFi (802.11 b/g/n), Bluetooth 3.0.

Tarkemmin laitteesta voi lukea esimerkiksi Android Suomesta, jossa ensimmäisessä osassa käsitellään laitetta yleisesti ja toisessa osassa käsitellään kameraa, tehdään testejä ja luodaan yhteenveto.

Käyttökokemukset:
Vajaan kuukauden käytöllä HTC Sensation on täyttänyt hyvin odotukseni siitä, millainen älypuhelimen pitäisi olla. Akkukestoon en ole tyytyväinen ja se on jotain päivän luokkaa peruskäytöllä. Pitäisi ehkä harkita tehokkaamman akun hankkimista. Suorituskyvyssä ei ole huomauttamista ja se riittää mainiosti. Vaikka näytössä on vahva Gorilla-lasi, laitoin siihen suojakalvon ja yleisen naarmuuntumisen estämiseksi sujautin sen HTC Desire Z:lle tarkoitettuun suojakuoreen, kun muuta ei ollut nyt saatavilla. Pitänee harkita laitteen omaa suojaa, kun sellainen tulee saataville, sillä nyt puhelimen yläosa jää paljaaksi.

Plussia:
+ Näytön tarkkuus
+ Suorituskyky
+ Metallirunko
+ Suorituskyky varauksin, itselle riittävä

Miinuksia:
– Sensen ”parempi tieto”, mitä haluan
– Kaipaan Wildfiren trackpallia esim. kameran laukaisunappina
– Akkukesto on päivän luokkaa vrt. Wildfiren pari päivää

HTC Sense 3.0 ja Android 2.3.4 Gingerbread toimivat hyvin ja saa nähdä milloin Sensationille tulee Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS), jota on lupailtu ensi vuoden puolella. ICS vaikuttaa lupaavalta ja tarjoaa paljon niitä toimintoja, joita nyt valmistajat ovat tehneet omilla softillaan, HTC Sensellä ja Samsung TouchWizillä. Tosin jos puhelimestaan haluaisi saada täyden potentiaalin, pitäisi siihen melkein asentaa vaikkapa Cyanogenmod. Esimerkiksi on ärsyttävää, että Taskulamppu-sovellus ei toimi, jos akku on vähissä.

Saa nähdä miten HTC Sensation pärjää tekniikan kehityksessä, mutta ainakin lähtökohdat ovat nyt paremmat. Vaihtoehtoina oli Samsung Galaxy S2 ja Apple iPhone 4S, mutta ne eivät lämmittäneet. Ehkä olin liian tottunut Androidin käyttöliittymään ja vapauteen, ja lopulta Sensation voitti SGS2:n käytettävyydellään ja tukevuudellaan, vaikka onkin painavempi ja teknisiltä ominaisuuksiltaan osittain heikompi. Tulossa olisi tietenkin ollut myös Samsung Galaxy Nexus, mutta niinhän niitä aina on parempia tuloillan.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *