Asioita, joita et löydä uusista Macbook Pro Retina -malleista

Applen Macbook on aina ollut mielestäni tyylikäs ja toimiva kokonaisuus, etenkin unibody-alumiinikotelon esittelemisen jälkeen, mutta jäin kaipaamaan muutamia pieniä yksityiskohtia, kun viisi vuotta vanha 13″ Macbookkini vaihtui uusimpaan 13″ Macbook Pro -malliin. Ulkoisesti viisi vuotta ei kuitenkaan ole juurikaan muuttanut kannettavan designia, mutta muutamia mielestäni käteviä ja tyylikkäitä asioita on matkan varrella tippunut.

Tässä 6 asiaa, joita et uusista Macbook Pro Retina (late 2013) -malleista löydä.

1. Virtaledi

Näet helposti yhdellä vilkaisulla valkoisesta LED-valosta, onko koneesi päällä (palaa), nukkumassa (sykkii) vai sammutettu (pimeä).

2. Tyylikäs virtanappi

Virtanappi on upotettu runkoon.

3. Optinen asema

Nykyään vähemmän tarvittu, mutta välillä olisi käyttöä DVD-RW -asemalle.

4. Akun virtaindikaattori

Oliko siellä akussa virtaa vai ei? Paina nappia ja tarkista.

5. Langallisen verkon liitin

Vain langallinen verkko tarjolla? Ei ongelmaa.

6. Päivitettävä kokonaisuus

Lisää kiintolevyä, muistia tai uusi akku? Onnistuu.

Aika kuitenkin ajoi viisi vuotta uskollisesti palvelleen 13″ Macbook (late 2008) ohitse ja hyvän designin sisällä ollut tekniikka ei enää palvellut tarkoitustaan. Kone kuitenkin jatkaa vielä palvelustaan toisen omistajan hoteissa Etelä-Karjalassa ja tuo toivottavasti iloa vielä pitkään.

Viisi vuotta aktiivikäytössä ja silti kuin uusi.

Posted

in

,

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Asioita, joita et löydä uusista Macbook Pro Retina -malleista”

 1. Nimettä haluan esiintyä avatar
  Nimettä haluan esiintyä

  Menee vähän ekshumaation puolelle kommentoida näin vanhaa blogipostausta.

  6 vuotta myöhemmin noista kadonneista piirteistä mitään ei oikein enää kaipaa. Akut kestävät niin pitkään, että mittari ei ole vastaavasti oleellinen kuin ennen, massamuistia voisi ehkä päivitellä ja siihen olisi päteviä liitostapojakin mutta noita vanhoja klohmoja asemia ei ole ikävä.

  Erillinen oikea virtanappi olisi edelleen tyylikäs, mutta käytön kannalta merkityksetön. Sen sijaan fyysisen esc-napin haluaisin. Sen epäfyysisyyteen on tosin myös tottunut, mutta alkuun oli vaikeaa ja fyysinen olisi edelleen helpompi. Muutoin valkkaisin kyllä touchbarin. Tosin valkkaisin myös kosketusnäytön, sillä silläkin jotkin asiat vain ovat helpompia.

  1. Marko avatar

   Totta. Ajan saatossa montaa aikaisemmin kätevää ominaisuutta ei ole ollut ikävä enää Macbook Pro (mid 2018) -mallin kanssa teknologian kehittyessä. Mutta omat ongelmansa Macbookkien nykymalleissakin on, joten pitäisi ehkä kirjoittaa uusi postaus verrattuna Macbook Pro (late 2013) -malliin :)

   Suurin puute nykymalleissa on juuri tuo touchbar (en ole löytänyt käyttöä) ja fyysisen esc-näppäimen puute, vain USB-C -liittimet myös hankalia tietyissä käyttötilanteissa, mutta onneksi harvoin. Näppäimistöstä nyt en jaksa edes mainita :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *